• DOLAR 32.602
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2499.882
  • ...
Yıkım ekibi mağdur halkın eşyalarını çalıyor iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nusaybin`de yıkım çalışmaların sürdüğü yasaklı mahallerde oturan vatandaşlar, bazı eşyalarının yıkım ekibi tarafından çalındığını iddia etti.  Üstelik bu iddialarını kanıtlamak için eşyalarının çalınma anını cep telefonuyla saniye saniye kaydettiler.

Nusaybin'de 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı, 25 Temmuz`da kısmi olarak kaldırılmıştı. Yasağın kaldırıldığı Yeni Turan, Yeşil Kent, Mor Yakup, 8 Mart, Gırnavas, Devrim, Selahaddin Eyyubi Çatalözü, İpek Yolu ve Barış mahallelerinde hayat normale dönerken çatışmalardan olumsuz etkilenen ve etrafı telle çevrilen Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir, Zeynel Abidin ve Kışla mahallelerinde ise hasarlı yapılan yıkımı sürüyor. 

Yıkım çalışmalarının sürdüğü Zeynel Abidin Mahallesi`ndeki evlerine kaymakamlık izniyle bakmaya giden bazı aileler, eşyalarının yağmalandığını ve çalındığını fark edince neye uğradıklarını şaşırdı.

Eşyalarının yıkım ekibinde çalışanlar tarafından çalındığını iddia eden aileler, bu iddialarını cep telefonuyla çektikleri görüntülerle kayıt altına aldı.

İlke Haber Ajansı (İLKHA) ile paylaşılan görüntülerde, yıkım ekibinden oldukları üzerlerinden üniformadan anlaşılan bazı kişilerin evlerden eşyalar alarak araçlarına yükledikleri görülüyor. 

Zeynel Abidin Mahallesi sakinlerinden Ö.A, yıkım çalışmalarıyla birlikte yağmalanma ve hırsızlık olaylarının arttığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Ev eşyalarını taşımak istediklerine dair Nusaybin Kaymakamlığı`na dilekçe ile başvuran birçok vatandaş, eşyalarını yağmalandığını ve çalındığını fark etti. Benim bile birçok eşyam çalındı. Özellikle değerli ve hafif eşyalar çalınmış. Tabi cep telefonu ile tellerin dışından çekilen görüntülerden de anlaşılacağı üzere yıkım işinde çalışan bazı kişilerin eşyaları çaldığı görülüyor. Zaten yasaklı bölge olduğu için herkes giremiyor. Bizim bile kendi evimiz olmasına rağmen ancak özel izinle girebildik. Yetkililer bu konuda bir önlem alması lazım ve bu mağduriyetleri gidermelidir.” 

İlçede 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı Yeni Turan, Yeşil Kent, Mor Yakup, 8 Mart, Gırnavas, Devrim, Selahaddin Eyyubi, Çatalözü, İpekyolu ve Barış mahallesinde 25 Haziran'da kısmi olarak kaldırılmıştı. Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir, Zeynel Abidin ve Kışla mahallelerinde ise yasak devam ediyor. (M. Salih Keskin - İLKHA) 








 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir