• DOLAR 32.387
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2326.31
  • ...
`FETÖ mağdurları için yeniden yargılamanın önü açılmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami kimlikli mahkûmların ailelerinin oluşturduğu 28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri İnisiyatifi, Saadet Partisi Batman İl Başkanlığını ziyaret etti.

Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat ve parti üyeleri tarafından karşılanan aileler, yaşadıkları mağduriyetleri anlatarak destek talebinde bulundular.

Mağdur aileler adına konuşan Hüseyin Olam, İslami kimliklerinden dolayı 28 Şubat ve FETÖ darbecileri tarafından cezaevine konan mahkûmların yeniden yargılanabilmesini istediklerini söyledi.

Olam, “28 Şubat`ta ve FETÖ tarafından mağdur edilen İslami camiaların mensuplarını gündeme getirmektir. Devlet kurumlarında elde ettiği hâkimiyet ve ele geçirdiği alanlarla papa ve yabancı istihbaratlarla dost olan FETÖ, bir türlü Türkiye`deki Müslümanlarla kardeş olamadı, hatta düşmanlık yaptı. Bazı camiaların imhası için talimatlar verdi. Yargı, polis teşkilatı ve askeriyede elde ettikleri alanları hep Müslümanların, İslami camiaların aleyhine kullandılar. Deliller uydurdular, kumpaslar kurdular, ortam dinlemeleri yaptılar. İslam`a aykırı her türlü davranışta bulundular.” dedi.

“FETÖ`nün hâkim ve savcılarının kararları yok sayılsın”

İslami kimliklerinden dolayı cezaevlerinde yaklaşık 700 kişinin bulunduğunu belirten Olam, sözlerine şöyle devam etti:

“Bunların hepsi müebbet ceza alanlardır. Bunlara cezayı veren ve 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yakalanan hâkimler, polisler, savcılar FETÖ`nün talimatıyla ve gayr-i hukuki kararlarla bu insanları cezalandırdılar. Ziyaretlerde bu sorunlarımızı dile getiriyor, destek talep ediyoruz. FETÖ`nün hakim ve savcılarının kararlarının yok sayılmasını, bunların verdiği hükümlerin kaldırılmasını istiyoruz. Bu insanların mağduriyetleri giderilsin.”

Ailelerin yaşadıkları mağduriyetleri dinleyen Fırat ise FETÖ`nün kumpaslarıyla cezaevine konan mağdurlar için yeniden yargılama yolunun açılması gerektiğini belirtti.

“Bu insanların tek suçu inançlı olmalarıydı”

Fırat, “İnançlı insanların önünü kesmek için darbeler yapıldı. 15 Temmuz`da FETÖ`nün bu ülkede yaptığı tahribat net bir şekilde ortaya çıktı. Gülen cemaatinin gerçekten İslami bir cemaat olmadığını, CIA ile bağlantılı olduğunu, bunların, inançlı insanların önünü kesmek için kurulduğunu söylememize rağmen birçok yere bunu anlatamadık, inandıramadık ama bugün net olarak ortaya çıktı. FETÖ`nün yaptığı kumpaslarla, yalan ifadelerle, oyun ve senaryolarla bu mahkûmlar haksız yere cezaevine tıkıldı, aileleri parçalandı. Bu insanların tek suçu inançlı olmalarıydı, başka suçları yoktur. Onun için bu insanlara kumpaslar kuruldu ve aileleriyle birlikte mağdur edildiler.” ifadelerini kullandı.

ABD destekli 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ`nün gerçek yüzünün ortaya çıktığını söyleyen Fırat, bu yapının mağdur ettiği kişilerin hakkının verilmesini istediğini dile getirdi.

“Mağduriyetlerin ortadan kalkması için bu işin takipçisi olacağız”

Kumpaslarla cezaevine konan mahkûmların büyük mağduriyetler yaşadığına değinen Fırat, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu insanlarımız yeniden yargılansın. Aslında yargılanmaya da gerek yok çünkü suçlarının olmadığı gül gibi ortada. Gerçekten bu kardeşlerimiz büyük mağduriyet içerisindeler. Şu an cezaevinde boşu boşuna, bir hiç yüzünden yatıyorlar. Biz bunun bir zulüm, haksızlık olduğunu o gün de söyledik, bugün de söylüyoruz, yarın da söyleyeceğiz. Tekrar yargılanmanın gerçekleşebilmesi ve bu mağdurlarımızın mağduriyetinin ortadan kalkması için Saadet Partisi olarak her zaman yanlarında olduğumuzu bir kez daha söylüyoruz. Bu işin takipçisi olacağız.”

“Bu kardeşlerimizin bir an evvel özgürlüklerine kavuşması lazım”

Fırat, müebbet hapse mahkûm edilen Yusufîlerin bir an evvel özgürlüklerine kavuşmaları gerektiğinin altını çizerek, “Bu insanlar müebbet hapse mahkûm olmuş. Ne için olmuş? Bu ülkeye ne zarar vermiş? İnandığını yaşamaktan başka ne yapmış? Kumpaslarla, yalan ifadelerle oyuna getirilmiş, hâkim ve savcılar tarafından kumpaslar kurularak bu insanlar cezaevlerine konulmuşlar. Bunu hiçbir vicdan ve inanç sahibinin tasvip etmesi mümkün değil. Yargılanmanın önü açılmalı, bu insanlarımız yargılanacaksa dışarıdan yargılanmalıdır. Kumpasa, tezgâha gelen bu kardeşlerimizin bir an evvel cezaevinden çıkarılıp, özgürlüklerine kavuşturulması lazım.” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan diğer mağdur aileler ise yaşadıkları hukuksuzlukları anlatarak tek isteklerinin yeniden adil bir yargılama olduğunu ifade ettiler. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

 








 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir