• DOLAR 32.502
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2430.471
  • ...
Batman'da 'Girişimcilik Kursu' açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’da Genç MÜSİAD ve MÜSİAD Batman Şubesi tarafından 60 kişiye Batman Gençlik Merkezi konferans salonunda uygulamalı girişimcilik kursu veriliyor.

Kurs sonunda belgesini alacak olan kursiyerler KOSGEB’ten 50 bin lira hibe ve toplamda 100 bin TL kredi almayı hak kazanacaklar.

Bu kapsamda toplam  4 gün sürecek olan kursa 60 kursiyer katılıyor. Kurs bitiminden sonra KOSGEB’den alınacak kredi ile kursiyerler kendi işini kurabilecekler.

Konuyla ilgili bilgi veren Genç MÜSİAD Başkanı Kadri Şeker, 60 kursiyere kurs açtıklarını belirterek, “Bu kursiyerlere KOSGEB girişimcilik sertifikası vereceğiz. Kursumuz 4 gün sürecek, daha sonra girişimcilerimize belge vereceğiz. Belge alacak olan bu kursiyerler daha sonra kendi işini kuracak. KOSGEB’e başvuracak kursiyerlere geri ödemesiz 50 bin TL hibe verilecek. Eğer işlerini geliştirecek olan varsa KOSGEB’ten 100 bin TL faizsiz kredi alabilecekler. Amacımız, gençlerimiz iş aramasınlar, kendi işlerini kursunlar ve kendileri iş sahibi olsunlar.” dedi.

MÜSİAD’ın kendileri için girişimcilik kursu açmasından dolayı sevincini dile getiren Hüseyin Sabit Yıldız adlı kursiyer, kurstan sonra alacakları belge ile KOSGEB’e başvurup projesini hazırlayacağını belirterek, projenin ardından tekstil ürünleri üzerine işini kuracağını söyledi.

Girişimcilik belgesi almak için MÜSİAD’ın açmış olduğu kursa geldiğini vurgulayan Yüksel Platin ise şunları söyledi:

“Şu anda işçi olarak çalışıyorum. Kendi işimizi kurmak istiyorum ve para kazanmak istiyorum. Artık bizler de kendi ayaklarımız üzerine durmak istiyoruz. Bu kurslar bizim için çok önemlidir ve bu sayede kendi işimizi kuruyoruz.”  (M.Fatih Akgül-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir