• DOLAR 32.352
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.41
  • ...
"Trafik kazalarını önlemenin yolu kurallara riayetten geçer"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Bursa Şube Başkanı İbrahim Mart, son zamanlarda artan trafik kazalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bursa’nın, kent içi trafik kazalarıyla ünlü bir şehir haline geldiğini söyleyen Mart, ölümlü ve maddi hasarlı birçok kazanın önlenebileceğini belirtti.

Mart, “Kazalarda ulaşım planlaması, trafik denetimi, yol, trafik işaret ve işaretlemelerde idare, kent yönetimine bağlı yetersizlik ya da eksiklik kadar insana bağlı faktörler de önemli rol oynuyor. Özellikle yayalara, toplu ulaşım araçlarına ve trafik önceliği olan araçlara saygı gösterilmiyor. Nedense herkesin işi acele, herkes sol şeritte gitmeye çalışıyor. Dönel kavşak kurallarına uyulmuyor, herkes öncelik benim diyor.” dedi.

“Çoğu sürücü birbirine saygı göstermiyor, kullandığı aracı tanımıyor”

Çoğu sürücünün, kullandığı araçları tanımadığını dile getiren Mart, konuşmasına şöyle devam etti:

“Sürücüler birbirine saygı göstermiyor. Çoğu sürücü kullandığı aracı tanımıyor, durma mesafesini ayarlayamıyor. Çoğunlukla araç kullanmayı da bilmiyoruz. Yolda bir aracın arıza yapabileceğini, herhangi bir çalışma olabileceği vesaire dikkate alınmıyor. Yol üzerinde bulunan otobüs durakları kiminin yeri hatalı olmakla beraber, dikkate alınmıyor. Hız kesmeden yola devam ediliyor.”

“Kazaları önlemenin yolu denetim ve kurallara riayetten geçer”

Trafik kazalarını önlemenin yolunun denetim ve kurallara riayet etmekten geçtiğini ifade eden Mart, “İnsana bağlı bu faktörler gerçekleştiğinde kazalar kaçınılmaz olur. Saniyelik dalgınlıklar bile kaza olması için yeterli olabilir. Her zaman söylüyoruz. Kent içi kazalar önlenebilir kazalardır ve önlemin yolu öncelikle trafikte saygı, ulaşım planlaması, sürekli eğitim, denetim ve kurallara riayetten geçer.” şeklinde konuştu. (Zeki Aras–İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir