• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Sahte markalı ayakkabı operasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde bir işyerine düzenlenen operasyonda piyasa değeri 13 bin 605 TL olan 103 bin 429 çift sahte markalı ayakkabı ele geçirildiği belirtildi.

Gaziantep Valiliğinden konu ile ilgili yapılan açıklamada, bir ayakkabı imalathanesinde çeşitli marka ve logolu ürünlerin taklitlerinin üretiminin yapıldığının tespit edildiği ve olayla ilgili şüpheliler hakkında gerekli adli ve idari işlemlerin yapıldığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, “Cumhuriyet Başsavcılığına verilen şikayet dilekçesi neticesi Sulh Ceza Hakimliğince alınan arama ve el koyma kararına istinaden İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yapılan baskın sonucunda işyeri içerisinde çeşitli marka ve özellikleri bulunan makinelerde, müşteki firmalara ait spor ayakkabılarının imalatının yapıldığı ve kullanılmaya hazır ‘deri ve carse’ diye tabir edilen hammaddelerin olduğu görülmüştür.” denildi.

İşyerinde yapılan aramada, bazı marka ve logolu spor ayakkabı taklitlerinin üretiminin yapımında kullanılan 26 adet makine, 30’ar metrelik 95 açılmamış, 25 rulo açık deri ve carse kumaş, 2 bin 75 adet çeşitli marka ve logolu boş spor ayakkabı kutusu, 103 bin 429 çift ve 424 tek ayakkabı imalatında kullanılan yarı mamül malzeme ele geçirildiği kaydedildi.

Elde edilen ürünlerin piyasa değerinin tahmini olarak 13 bin 605 TL olduğu öğrenilirken, olayla ilgili şüpheliler hakkında gerekli adli ve idari işlemler yapıldığı belirtildi.  (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir