• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Kırsal bölgelerdeki su sorunlarına online merkezleri kurulacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

23 bölgede yapılması planlanan “Yerel Yönetimlerde Su Güvenliği Bölgesel Değerlendirme Toplantısı”  Şanlıurfa’da özel bir otelde Gaziantep, Adıyaman ve Kilis Vali Yardımcıları, ilçe Kaymakamları, Büyükşehir, il ve ilçe belediyelerinden, il özel idarelerinden, İçişleri Bakanlığı ile THSK Merkez Teşkilatı üst düzey yöneticileri ve uzmanlarından toplam 70 kişi katıldı.

Yerel Yönetimlerde Su Güvenliği Bölgesel Değerlendirme Toplantısı hakkında açıklamada bulunan Türkiye Halk Sağlığı Kurum Başkanlığı Çevre Sağlığı Daire Başkanı Dr. Hüseyin İlter, 81 ilin mevcut su sorunlarını masaya yatıracaklarını söyledi.

İlter, “Bölgemizdeki suları tartışmak üzere bir araya geliyoruz. 4 bölge ilimizin vali yardımcıları, kaymakam ve belediye başkanları su kanalizasyonu idaresi genel müdürlerimiz, Hak Sanayi teşkilatı mensuplarımız burada olacaklar. Onlar da Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illerinin şebeke sularının mevcut durumu tartışacağız. Nerelerde sorunlarımız varsa onlara yönelik çözüm önerileri geliştireceğiz ve uygulamalar varsa o uygulamalara karşılık diğer illerimizde yaygınlaştırmaya çalışacağız. Bu toplantıları geçen sene yapmıştık bu sene de yapıyoruz. 23 bölgesel değerlendirme toplantısı planladık bunlarda yılsonuna kadar tamamını yapmış olacağız. 81 ilin su ile ilgili mevcut durumlarını masaya yatırıp sorunlarını çözmeye çalışıyoruz.” dedi.

Suyun daha temiz ve sağlıklı olması yönünde projelerinin olduğunu söyleyen İlter, “Şanlıurfa ve diğer illerimizde Türkiye geneline kıyaslandığında suları daha temiz, özellikle kimyasal açıdan sorunu olmayan illerdir. Biyolojik olarak kırsal bölgelerde ufak sorunlarımız var. Bunlara da müdahale ediliyor. Bölgede çok büyük sorunumuz yoktur. Ama yerel yönetimlerimizin daha sağlıklı ve daha temiz su olması yönünde projelerimiz var. Bu projelerin gerçekleştirildiği takdirde kesintisiz ve 24 saat temiz bir suyun vatandaşa ulaşmasını sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Kırsal bölgelerdeki su sorunlarına online merkezleriyle takip edileceğini sözlerine ekleyen İlter, “Sorunlarımızın büyük çoğunluğu da köylerde ve mezralardadır. Burada su sorunlarına müdahale etmeye çalışıyoruz. Bölgenin iklim şartları nedeniyle müdahale olanaklarımız daha hızlıdır diğer illerimize göre kış aylarında da müdahale edilebiliyor. Son günlerde online takipleri üzerinde çalışmalarımız var. Bu çalışmaları yapabilirsek kırsal bölgelerimizde online merkezleri takip edebilir konumuna geleceğiz. Bu çalışmalar için yerel yönetimlerimizle görüşmelerimiz oluyor. Yapabilirsek ileri dönemlerde yaparız. Teknolojiyi kullanmaya çalışıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz takdirde daha sağlıklı suya ulaşmış olacağız.” şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk-İLKHA) 

















Bu haberler de ilginizi çekebilir