• DOLAR 32.332
  • EURO 35.084
  • ALTIN 2297.69
  • ...
İlaçtaki katılım payı geri ödemesinde izdiham
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeşil kartlıların 2015-2016 yılları arasında eczanelere verdikleri katılım payı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından geri ödenirken, iade parasını almak için vatandaşların akın ettiği Göç İdaresi Müdürlüğü önü metrelerce kuyruk oluştu.

Batman Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğünde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Batman İl Müdürlüğü personelince ilaç parası verildiğini duyan vatandaşların akın ettiği Göç İdaresi Müdürlüğü önünde adeta izdiham yaşandı.

Metrelerce uzanan kuyrukların oluşmasına halk tepki gösterdi. İlaçtaki katılım payı için oluşan izdiham zaman zaman tartışma ve kavgaların yaşanmasına neden oluyor.

Tüm zorlukları aşıp hesaplarında yüksek miktarda para almayı düşünen vatandaşlar, aldıkları 40-50 TL para karşısında hayal kırıklığı yaşadılar.  

"Nerede bir eziyet varsa fakirler görüyor"

Günlerdir kuyrukta bekleyen vatandaşlardan Mahmut Gezmez, "Burada izdiham var, bu kadar adaletsizlik olmaz. Zaten devlet kimin yeşil kartları var biliyor. Bu yapılan eziyet nedir öyle, bu kadar olmaz. Günlerdir gelip sıraya giriyoruz. Binlerce insan kuyrukta izdiham oluyor. Allah şahittir nerede bir eziyet varsa fakirler görüyor. Akşama kadar burada sırada bekliyoruz. Zaten devlet kimin yeşil kartlı olduğunu biliyor ve hangi ilaçları da aldığını biliyor. Bu eziyette gerek kalmadan paralarını iade etsin. İnsanlar birbirini yedi, kötü bir izdiham var." ifadelerini kullandı.

Öte yandan konuyla ilgili bilgi almak için görüşmek istediğimiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Batman İl Müdürü Beşir Arslan, konuyla ilgili bilgi vermeyerek sorularımızı cevapsız bıraktı. (M. Sait Çelik - İLKHA) 













Bu haberler de ilginizi çekebilir