• DOLAR 32.423
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2327.911
  • ...
Çiftçilere 'Gübreleme ve Sulama' eğitimi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda çiftçilere yönelik 'Tarımda Gübreleme ve Sulamada Farkındalık' eğitimi verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün koordinatörlüğünde, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından desteklenen, sulu tarım ile uğraşan çiftçilere yönelik eğitimi Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim üyeleri Prof. Dr. Öner Çetin ve Yrd. Doç. Dr. Neşe Özen tarafından sinevizyon eşliğinde verildi.

Programa muhtarlar, STK temsilcileri ve çiftçiler katıldı.

Kızıltepe Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından eğitim ile ilgili yapılan açıklamada, “Bilindiği üzere GAP kapsamında olan ilçemizde çiftçilerimiz sondaj kuyuları ile sulu tarım yapmaktadır. İlçemizde yaklaşık 3 bin 500 adet sondaj kuyusu mevcut olup, çıkarılan su ile 950 bin dekar alan sulanmaktadır. GAP’ın bitmesi ile daha geniş alanlarında sulu tarım yapılacaktır. Bölgemiz iklim ve toprak özellikleri bakımından büyük bir tarım potansiyeline sahiptir. Tarımsal üretimde birçok girdinin yanında sulama ve suyun kullanımı en önemlisidir. Çünkü tarımda sulama, kuru tarıma göre verimi ve üretimi toplamda bir ile 5 kat gibi çok yüksek oranda artırabilmektedir. Buna bağlı olarak, sulu tarım çiftçilerimize ve bölge ekonomisine çok büyük katkılar sağlamaktadır.” denildi. (Mehmet Aslan-İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir