• DOLAR 32.333
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2293.713
  • ...
CHP`de Son Gece`nin Tutanakları Ortaya Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP listelerinin kesinleştiği son PM toplantısında Sinan Aygün`ün adaylığı toplantıyı gerdi. Üyelerin sert eleştirilerine karşı koyan Kemal Kılıçdaroğlu, Aygün`ün iş dünyasında etkili bir isim olduğunu söyledi

Akşam Gazetesi`nden Rezzak Oral`ın haberine göre, CHP`de kesin aday listelerinin Parti Meclisi`nde (PM) görüşülüp onaylandığı geceAnkara2. Bölge 3. sıradan aday gösterilen ATO eski Başkanı Sinan Aygün toplantıyı kilitledi. PM üyeleri, Aygün`ün geçmişteki ekonomik ilişkileri, kasasındaki 2.5 trilyon veErgenekonsürecine yönelik sert eleştiriler getirip, `Şaibeli biri` nitelemesinde bulundular. Önce uzun bir savunma yapan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, ardından da Aygün`ün adaylığını oylamaya sundu.

İşte CHP`de "devrim" yaşanan, pazar gecesi başlayıp pazartesi sabahına kadar süren gerilim anlarının tutanakları:

- Atilla Sav: Şimdi siz bana Sinan Aygün gibi şaibeli bir isme nasıl oy verdirirsiniz? Partinin ideolojik zeminiyle oynamayın.

- Enver Aysever: İlkesel duruş sergileyelim, örgütten gelmeyip bize devşirme olanlara kapımızı kapatalım. Demokrat Parti kendi partisine sahip olamadı şimdi bizi ele geçirmeye çalışıyor.

- Mehmet Ali Özpolat: Partimizin bu kadar emektarı varken siz getirip Ankara`dan, İstanbul`dan sağ kökenli isimleri koyuyorsunuz.İstanbulise adeta `Sığınma limanı` oldu. Ordan burdan getirdiğiniz insanlar ilçelerimizin adresini tespit edene kadar 12 Haziran geliverir.

- Ercan Karakaş: Aile sigortası ve askerliğin kısalması gibi sosyal demokrat projelerimizi sağ isimlerle nasıl anlatacağız?

- Didem Engin: `Biz hizipleri bitirdik` diyorsunuz ama, şimdi partide yeni bir hizip var. (Gürsel Tekin`i ima ediyor.) Ona yakın olmayan listeye giremiyor.

- Ali Arslan: `Partideki korku imparatorluğunu yıktık` diyorsunuz. `Korku imparotorluğunu` şimdi kendi elinizle yaratıyorsunuz.

Üzerinde şaibe yok

Kılıçdaroğlu, PM üyelerinin eleştirilerine toplu yanıt verdi:

- Sinan Bey`in son on yılının tüm vergi ve ekonomik ilişkilerini gözden geçirdim, usulsüzlük bulamadım. Kendisi de bana hakkındaki tüm denetim raporlarını gösterdi. Son dava sürecinde de müfettişler tüm geçmişini didik didik ettiler, bir şey bulamadılar. Kasasında çıkan 2.5 trilyon konusu... Bu da ilgili mercilerce incelendi, sonuçta para kendisine iade edildi. Şaibeli kişiliği de, tefeciliği de yok. Sayın Aygün iş dünyasında tanınan, etkili ilişkilere sahip birisidir.

OYLARI TEK TEK SAYDI

CHP lideri, daha sonra verilen önerge doğrultusunda `Aygün`ün aday listesinden çıkarılması`nı PM`de oylamaya tabi tuttu. 38 üye Aygün`ün listeden çıkarılması yönünde oy kullandı. Karşı çıkan oyları tek tek sayan Kılıçdaroğlu, ekledi: `Karşı çıkanların oyları 41`in altında kaldığından Sayın Aygün`ün listedeki yerini almıştır.`

Bu haberler de ilginizi çekebilir