• DOLAR 32.563
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2491.727
  • ...
`15 yıl hapishanelerde çürüyen vatandaşlarımız var`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki, Hakim ve Cumhuriyet Savcısı Adayları Kura Töreni'nde bir konuşma yaptı.

FETÖ`nün, 15 Temmuz`dan önce 17-25 Aralık 2013`te de yargı ve emniyet teşkilatları içindeki elemanları aracılığıyla darbe teşebbüsünde bulunduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tıpkı 15 Temmuz`da olduğu gibi, 17-25 Aralık`ta da, milletimizden aldığımız güçle, ülkemizin maruz kaldığı darbe girişimini başarısızlığa uğrattık.” dedi.

Türkiye`nin, 15 Temmuz gecesinin ardından bir kaos yaşamamasının, 17-25 Aralık darbe girişiminin önüne de geçilmesine bağlı olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şayet 17-25 Aralık girişiminin ardından yargıda ve emniyet teşkilatında gerekli operasyonları yapmamış, gerekli tedbirleri almamış olsaydık, 15 Temmuz`un rengi çok daha farklı olabilirdi. Milletimiz elbette bu ihanet çetesine teslim olmazdı. Ama darbenin bastırılması da bu kadar hızlı ve etkili gerçekleşmeyebilirdi. Hamdolsun, Rabbimin yardımı, milletimizin cesareti ve dirayeti sayesinde Türkiye, ikinci bir Kurtuluş Savaşı olarak gördüğümüz bu mücadeleden galip çıktı” diye konuştu.

17-25 Aralık`ta ihanetin kaynağı olan yargı ve emniyetin, 15 Temmuz`da, milletle birlikte darbenin önüne geçilmesinde en çok hizmeti geçen kurumlar olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Darbe girişiminin ardından devletten FETÖ terör örgütü mensuplarının temizlenmesi çalışmalarında da, en hazırlıklı yerin adalet teşkilatımız olduğunu gördük. Şu ana kadar örgütle iltisaklı 3 bin 456 hâkim-savcı ile yüksek yargı organı üyesi meslekten çıkartılmıştır. Bunların dışında, meslekten uzaklaştırılan, ancak yapılan inceleme neticesinde haklarındaki iddiaların mesnetsiz olduğu anlaşılan 198 hâkim-savcı da görevlerine iade edilmiştir. Bu vesileyle, 15 Temmuz gecesinden beri büyük bir fedakârlıkla, gece-gündüz demeden çalışan, darbe girişiminin hesabının hukuk devleti ilkesinden taviz verilmeden sorulmasını temin eden tüm savcılarımıza, hâkimlerimize, adalet teşkilatı mensuplarımıza, şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

“15 yıl hapishanelerde çürüyen vatandaşlarımız var”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cezaevinde binlerce insanın suçsuz yere yattığına işaret ederek, şöyle konuştu: “ Bir şeyi özellikle ifade etmek istiyorum, 40 yıllık siyasi yaşamım içerisinde özellikle son 14 yıl, başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı dönemimde, vicdanının yerine, FETÖ üyelerinin yaptığı gibi bir örgütü, bir şarlatanı ikame ederseniz oradan adalet çıkmaz. Çok açık ve net söyleyeceğim, biz irademizi Hakk'a teslim etmek zorundayız, irademizi kalkıp da birilerine ipotek olarak verirsek yanarız. Böyle bir şey olamaz. Onun aklı, iradesi, ilmi varsa siz bu alanlarda bileceksiniz ki Allah'ın bana verdiği akıl var, bana verdiği irade var ve tahsil ettiğim benim bu alanda ilmim var. Öyleyse ben kendi irademle burada hükmedeceğim, kararımı vereceğim. 'Yok, şöyle durun bakalım, bir yer var oraya soralım da kararımızı ondan sonra verelim'... Böyle adalet olmaz. Onun için, binlerce insan, on binlerce insan yandı. Ve bu insanlar ne yazık ki 5 yıl, 10 yıl, 15 yıl hapishanelerde çürüyen vatandaşlarımız var. Bunlar oldu. Şimdi bunların düzeltilme fırsatını yakaladık. İşte bunu iyi değerlendirmemiz lazım. Öyle olaylar vardır ki şer zannedersiniz onda hayır vardır. Öyleleri de vardır ki hayır zannedersiniz onda şer vardır. İşte 15 Temmuz bize böyle bir imkanı lütfetti.” (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir