• DOLAR 32.55
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2434.413
  • ...
Silvan Belediyesinde 25 personelin işine son verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında geçtiğimiz ay kayyım ataması yapılan Diyarbakır`ın Silvan Belediyesinde görevli 25 personelin işine son verildiği belirtildi.

Belediyeye kayyım olarak atanan Kaymakam Murat Kütük, konu ile ilgili açıklama yaptı.

Söz konusu personellerin Silvan Belediyesi Kültür Müdürlüğüne bağlı hizmet alım sözleşmesi kapsamında çalıştıkları bilgisini veren Kütük, “Taşeron firmanın hizmet alım sözleşmesinde bulunan gerekli şartları yerine getirmedikleri için sözleşmeyi iptal edip taşeron firmaya yazı gönderilerek sözleşmenin feshedildiği yönünde personele bilgilendirme yapıldı. Yüksek maaşlarla işçi çalıştırılıp belediye iş yapamaz duruma getirilmiştir. Biz de belediyenin boşa harcayacağı parasının olmadığını, Silvan Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi bünyesinde bu hizmetlerin sağlıklı yürütülmesini sağlayacağız. Silvan halkına daha çok hizmet etmek anlayışıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

Ayrıca, İçişleri Bakanlığının talimatıyla haklarında soruşturma açılan DBP`li meclis üyelerinden Kerem Canpolat, Zuhal Tekiner, Şaban İlter, Gülistan Kılıç ve Mehmet Karakoç`un da görevden alındığı öğrenildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir