• DOLAR 32.59
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2499.916
  • ...
`Muharrem, zulme başkaldırma ve kıyam etme ayıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muharrem ayı, Kerbela`da Hz. Hüseyin ve 72 yareninin katdilmesini yıl dönümü olan Aşura günü dolayısıyla İLKHA`ya değerlendirmelerde bulundu.

Muharrem ayı ve Aşura gününün Müslümanlar için büyük ders ve ibretler barındırdığına dikkat çeken Molla Abdulkuddüs, Müslümanların zulme ve haksızlığa karşı daima kıyam etmesi gerektiğini belirtti.

Kerbela olayının Aşura gününü daha da önemli kıldığını ifade eden Kuddüs hoca, “Malumunuz Kerbela`da vuku bulan olayda şehitlerin efendisi ve Hz. Muhammed`in Ehl-i Beyti acı ve elim bir şekilde şehit edildiler.  Muharrem ayı zulme başkaldırı ve kıyam etme ayıdır. Müslümanlar bundan dolayı hiçbir şekilde zulmü kabul etmemeli ve zulme başkaldırmalıdır.” dedi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`in ehl-i beytinin, İslam uğruna kendileri feda ettiğini söyleyen Yalçın, günümüz Müslümanlarının da bu fedakarlık içerisinde olması gerektiğini belirtti.

Muharrem ayı ve Kerbela olayını Müslümanlar için büyük ders ve ibretler barındırdığına vurgu yapan Yalçın, “Nasıl ki İmam Hüseyin, o gün de zulme başkaldırarak canını feda etmiş, bizler de bu şekilde hareket ederek, Kerbela`da çıkarılacak ders ve ibretleri unutmayarak zulme karşı uyanık olmalı ve kıyam halinde olmalıyız.” diye belirtti.

Resullullah`ın, ‘Sizden herhangi biriniz bir kötülük gördüğünde onu eliyle değiştirsin. Eğer buna güç yetiremezse diliyle değiştirsin. Buna da güç yetiremezse kalbiyle (buğz etsin). Bu ise imanın en zayıf mertebesidir.` hadisini hatırlatan Yalçın, “İşte İmam Hüseyin bu hadisi kendine şiar edinerek, zulme karşı durarak, hayatına uygulamıştır. Bundan dolayı biz Müslümanlar da bu hadisi kendimize örnek almalıyız ki zulüm tamamıyla yeryüzünde kalksın. Yüce Rabbim bu vesileyle tüm Müslümanları muvaffak etsin ve Müslümanlar arasında birlik, beraberlik ve vahdeti yerleştirsin.” diye konuştu. (M. Sıddık Bilge- İLKHA)

 






 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir