• DOLAR 32.59
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2429.944
  • ...
Cizre`de `Hz. Hüseyin`i anma ve anlama` etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustazaflar Cemiyeti Cizre Şubesi binasında düzenlenen program Mehmet Emin Pürnek'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Bülent Özden Hoca, "Eğer Müslümanlar O'nun şehadetinden gerekli dersleri çıkarıp günümüzdeki Yezit'leri tanırsa o zaman Allah, Müslümanlara zaferi verir.” dedi.

Konuşmasında Kerbela faciasından kesitler aktaran Özden,  "Aşure gününün sabahı bir avuç insan binlerce kişilik bir orduyla Kerbela denilen yerde karşı karşıya gelmişlerdi. Hz. Hüseyin, 'Ey insanlar kendinize gelin,  beni öldürmeniz size caiz midir? Ben Peygamberin torunu değil miyim? Ben O'nun kızının oğlu değil miyim? Ben Hz. Ali'nin oğlu değil miyim? Hz. Hamza benim amcam değil mi? Ey insanlar, Allah Resulünün benim hakkımda söylediklerini duymadınız mı?' demişti." diye konuştu.

Gelen her Peygamberin ümmetine, kendilerinden onlardan bir karşılık beklemediğini  vurguladığını belirten Özden, " Ancak Allah Resulü buna bir ilave yaparak ümmetine şöyle demiştir: 'Ben sizden bir ücret beklemiyorum, ancak sizden şunu  işitiyorum,  Ehl-İ Beytim'i sevin.' İmam Şafii İslam ümmetine ehlibeyti sevmenin farz olduğunu söyler. Hz. Hüseyin'i sevmeyen hüsrandadır. Çünkü O yeryüzünde Peygamberi temsil eder."  şeklinde konuştu.

Özden son olarak şunları söyledi:

"Peygamber Efendimiz şöyle buyuruyor: 'Hüseyin bendendir ben Hüseyin`denim. Hüseyin'i seveni Allah da sever.' Bundan da anlıyoruz ki, Allah'ın bizi sevmesi için, Hz. Hüseyin'i sevmemize bağlıdır."

Program yapılan duanın ardından aşure ikramıyla sona erdi. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir