• DOLAR 32.339
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2308.229
  • ...
Batman'da Suriyeli öğrencilere kırtasiye yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valisi Ahmet Deniz, Batman’da eğitim gören Suriyeli öğrencilerin eğitim gördükleri okulu ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Vali Deniz’e; Vali Yardımcıları Serap Özmen Çetin, Sedat İnci, İl Milli Eğitim Müdürü, Afet ve Acil Durum İl Müdürü ve İl Göç İdaresi Müdür Vekili eşlik etti.

Vali Deniz, yaşanan savaş nedeniyle ülkelerini terk ederek Batman’a sığınan Suriyeli çocukların eğitim gördüğü Can Okullarında incelemelerde bulunarak, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Okul bahçesinde okul idarecileri ve öğrenciler tarafından karşılanan Vali Deniz, 416 Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğü okulun sınıflarını tek tek gezerek, öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıttı.

Öğrencilerle yakından ilgilenen Deniz, onlarla bir süre sohbet etti.

Daha sonra öğretmenler odasına geçen Deniz, okulda görev yapan öğretmenlerle oturarak istek ve sorunlarını dinledi.

“Çocuklar, dünyanın geleceğidir”

Batman genelinde bin 900 civarında Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Vali Deniz, “Her çocuğumuzun okula gitmesi için çalışıyoruz. Çünkü çocuklar dünyanın geleceğidir. Çocukların yüzü gülsün diye bütün imkânları seferber ediyoruz. Bu çocuklar, Suriye’deki savaştan ve zulümden kaçarak ülkemize gelen çocuklarımızdır. Burada yüzleri gülüyor, eğitim ortamları pırıl pırıl. Burada en iyi seviyede eğitim vermeye çalışıyoruz. Çocuklar okulda Türkçe, İngilizce ve Arapça eğitim alıyorlar. Biz de devletimizin bütün imkânlarını kendi çocuklarımıza nasıl seferber ediyorsak, bu çocuklarımıza da aynı şekilde bütün imkânları seferber ediyoruz. Bu çocuklar sevgi ve huzur ortamında yetiştiği zaman, hem ülkemize hem de dünyaya hizmet edecekler.” dedi.   (İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir