• DOLAR 32.625
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2508.106
  • ...
Bingöl İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı  yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vali Yavuz Selim Köşger başkanlığında, Bingöl İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2016 yılı 4. Olağan Toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Vali Yavuz Selim Köşger'in yanı sıra bingöl belediye başkan Vekili Halim Sugü, Vali Yardımcısı Cevat Gün, Çalışma Ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Fesih Güler, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Işık, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, bilim, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü M. Mesut ilhan, İl Ticaret Müdürü Abdulvahap Tanık, Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ayçiçek, BİNTSO Başkanı Erkan Çalbay, Bingöl ESOB Başkan vekili Yılmaz Çapak, Yol-İş Sendikası Temsilcisi Selahattin Alban, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Temsilcisi Bahattin Tüz ve Fırat Kalkınma Ajansı Bingöl Ydo Koordinatörü İsa Telimen katıldı.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Köşger, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 4. Olağan toplantısı için toplanıldığını, istihdam ve mesleki eğitim alanında 2016 yılı 3. Olağan toplantısında alınan kararların gerçekleşme durumu ile bundan sonraki çalışmalar hakkında planlama yapmak amacıyla toplanıldığını ifade etti.

Toplantıda yaptığı sunumda,  önceki toplantılarda alınan kararlar doğrultusunda yapılan çalışmaların rakamsal verileri ile sonuçları hakkında bilgi veren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Fesih Güler, “2016 yılının ilk 9 aylık döneminde, İl Müdürlüğümüzce toplam 2383 kişi işe yerleştirildi. Mesleki Eğitim Kursları kapsamında 20 (grup) kurs düzenlenerek 470 kişi bu programlardan faydalandırıldı. İşbaşı Eğitim Programları kapsamında 274 program düzenlenerek 480 kişi bu programlardan faydalandırıldı. Özel Politika Kursları kapsamında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Solhan ve Karlıova İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri işbirliğinde toplam 75 kişilik Çoban/Sürü Yönetim Elemanı (Küçükbaş) mesleğinde kurs düzenlendi.” dedi.

Bingöl’de son 3 ayda 75 kişinin daha işsizlik sigortası maaşından faydalandığını dile getiren Güler: “577 kişiye işsizlik sigortası maaşı bağlanmıştır. 10 bin 384 kişiye İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti verilmiştir. 973 işyeri, 53 eğitim kurumu yüz yüze ziyaret edilerek kurumsal hizmetlerimiz hakkında bilgi verilmiştir. İşverenlere, Öğrencilere ve İşsizlere yönelik olarak toplam 62 grup çalışması yapılarak kurum hizmetlerimiz, iş arama-işe yerleştirme süreci ve danışmanlık hizmetleri çerçevesinde bilgilendirme yapılmıştır. Girişimcilik Eğitim Programları kapsamında 125 kişiye yönelik program için Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile protokol imzalanmıştır. Eğitimler 5 grup halinde 17 Ekim-15 Kasım tarihleri arasında verilecektir. Toplum Yararına Programlar kapsamında 2016 yılında Orman İşletme Müdürlüğü ve Doğa ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü işbirliğinde 207 kişilik program, İl Müftülüğü işbirliğinde 80 kişilik program, İl, İlçe, Belde Belediye Başkanlıkları işbirliğinde toplam 750 kişilik programlar devam etmektedir. Ayrıca İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliğinde toplam 233 kişilik program 10.10.2016 tarihinde başlamış olup bu programların bitiş tarihi 16.06.2017’dir.” ifadelerini kullandı.    (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir