• DOLAR 32.591
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2492.15
  • ...
Hz. Hüseyin'i anma ve anlama programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Eğitim Sağlık Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BEST-DER) tarafından, Dernek binasında düzenlenen Hz. Hüseyni anma ve anlama programında konuşan Subhullah Uysal, kerbelaların bitmediğini söyledi.

Hüseyin Elban Hoca’nın Kur’an-Kerim tilavetiyle başlayan program, sinevizyon gösterimiyle devam etti. Hz. Hüseyin için yazılan ‘Ax Kerbela’ şiirinin okunduğu sırada ise duygulu anların yaşandığı gözlemlendi.

Günün anlam ve önemi ilgili konuşan Subhullah Uysal, Kerbela’da Hz. Hüseynin verdiği mücadelenin tüm Müslümanlar için örnek teşkil ettiğine dikkat çekti. 

Uysal, Hz. Hüseyin’in mücadelesinden ve hayatından kesitler aktararak, Kerbela’ların devam ettiği günümüzde, Hüseyinler gibi küfre karşı direnilmesi gerektiğini belirtti.

Uysal, Aşura gününde yaşanan olayları sıralayarak, bu günün anlamına uygun olarak idrak edilmesi gerektiğini, kültürümüze yerleştiği gibi bu günü sadece yemek yapılıp yenildiği gün olarak algılanmaması gerektiği uyarısında bulundu.

Geçmişte mustazafların müstekbirlere karşı mücadele ettiği Kerbela’ların, günümüzde 6-8 Ekim vahşeti şeklinde tezahür ettiğini dile getiren Uysal, şunları söyledi:

“Hz. Hüseyin, Allah’ın davasını yeryüzüne hakim kılmak için kıyam etti. Fakat onun karşısında duran ise onu tanıyan ve davasını bilen bir zalimdi. Hz. Hüseyin mazlumca Kerbela’da şehit edildi. Bugün de Kerbela’lar bitmediği gibi, Hüseyin’ler de bitmemiştir. Her Yezi’de karşı Allah’ın davası için direnen Hüseyin’ler var olmuştur. 6-8 Ekim’de mazlum halka kurban dağıtırken kendisini feda eden Hüseyin’lerin yarenleri, bir kez daha Kerbela’ların bitmediğini ispatlamıştır.” dedi.

Tarihten ve günümüzden örnekler veren Uysal, bu davanın her yere hakim olması için Hz. Hüseyin gibi kendimizi feda etmekten geri kalmamamız gerektiğini ifade etti.

Program, duanın ardında yapılan Aşura ikramıyla sona erdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir