• DOLAR 32.523
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2487.521
  • ...
SON DAKİKA
Ankara`da Kar ve Buzlanma Kazaları: 5 Ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başkent Ankara, dün akşam saatlerinde başlayan ve bu sabaha kadar aralıksız süren kar yağışı nedeniyle beyaza bürünürken, yoğun kar yağışı trafiği felç etti. Kısa sürede karla kaplanan yollarda sürücüler zor anlar yaşadı. Kontrolden çıkan araçlar kazalara sebep oldu.

Ankara kuzey çevreyolunda, yoğun kar yağışının kayganlaştırdığı yolda kontrolden çıkan yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı. Kazada en az 5 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı. Olay yerine ambulanslar sevk edildi. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Yine Ankara`da, yoğun kar yağışının kayganlaştırdığı yolda gerçekleşen trafik kazasında 1`i ağır 10 kişi yaralandı.

Kaza, Kuzey Çevreyolu`nda, bir TIR`la minibüsün çarpışması sonucu meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Minibüste sıkışan bir çocuk uzun uğraşlar sonucu çıkarıldı. Yaralılar ambulanslarla Ankara’daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Yaralıların akraba oldukları öğrenildi. Çocuğun durumunun ağır olduğu belirtildi.

Polis ekipleri yolda tedbir aldı. Kazaya karışan TIR, çekiciyle güçlükle götürülebildi. Kar temizleme ve tuzlama ekipleri yolun açılması için çalışma yaptı. Yoğun kar yağışı sebebiyle kentin çeşitli bölgelerinde çok sayıda maddi hasarlı kaza oluştu.

 

Tüm yurdu etkisini altına alan soğuk ve karlı hava Ankara`da da etkisini göstermeye devam ediyor. Dün akşam saatlerinde başlayan kar, giderek etkisini artırdı. Kısa süre içinde şehri beyaza bürüyen kar, özellikle de trafiği olumsuz etkiledi.

Birden bastıran yağışa hazırlıksız yakalanan sürücüler ilerlemekte güçlük çekti. Bazı araçlar ise karla kaplı yollarda kontrolden çıkınca yaralamalı ve maddi hasarlı kazalar meydana geldi. Yokuşlardan çıkamayıp kayan sürücülere vatandaşlar yardım etti. Bazı sürücüler zincir takarak önlemini aldı.

Gençler karın tadını kartopu oynayarak çıkardı. Ankara Büyükşehir Belediyesi`ne ait kar küreme ve tuzlama araçları daha büyük sorunlar yaşanmaması için çalışmalarına hız verdi.

Belediye ekiplerince gece boyunca yol açma ve tuzlama çalışmaları aralıksız sürdürüldü. Yağış ve buzlanma nedeniyle kent genelinde çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Özellikle ara sokaklarda buzlanma nedeniyle araçların sıkıntı yaşadığı gözlendi. Bazı vatandaşların araçlarıyla kayganlaşan yollarda zor anlar yaşadıkları görüldü.

Bazı vatandaşlar da gece boyunca karın keyfini, yaptıkları yürüyüşle çıkardı.

Bu arada, belediye ekipleri, sabahın erken saatlerinde de tuzlama çalışmalarına devam etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir