• DOLAR 32.507
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2491.763
  • ...
SON DAKİKA
Harabe evde yaşayan Nusaybinli ailenin dramı yürek burktu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nusaybin`de 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı 6 mahallede devam ediyor. Çatışmaların yoğun olarak yaşandığı ve etrafı telle çevrilen Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir, Zeynel Abidin ve Kışla mahallelerinde hasar görmeyen ev yok denilecek kadar az.

Yasağın bazı mahallerde kaldırılmasıyla ilçeye dönen kimi vatandaşlar kiralık ev tutarken, imkânları olamayanlar ise derme çatma ev, çadır ve barakalarda yaşam savaşı veriyor.

Yeni Turan Mahallesi Değirmen sokakta bulunan ve uzun zamandan beri terk edilmiş bir harabe eve sığınan 11 kişilik Kurmaz ailesi, yaşamlarını zor şartlar altında sürdürmeye çalışıyor.

-“11 kişilik aile dışarıda kaldık”

Çatışmanın yoğun olarak yaşandığı ve hala sokağa çıkma yasağının devam ettiği Fırat mahallesinde yaşadığını ve çatışmalardan dolayı evinin yıkıldığını belirten Bilsen Kurmaz 11 kişilik ailesiyle dışarıda kaldığını söyledi.

Kurmaz, “Geçen yıl meydana gelen olaylardan dolayı bizim mahalle tamamen yıkıldı. Antalya`ya gitmek zorunda kaldık. Ev eşyalarından hiçbir şey çıkartamadık. Evimiz yıkıldı. Bir yıldır dışarıdayız, hiçbir eşyamız kalmadı.” dedi.

“Bir göz odada yaşıyoruz” 

Ev bulamadıkları için harabe eve sığındıklarını söyleyen Kurmaz, bir göz oda ve küçük salonda 11 kişilik ailesiyle yaşadığını ifade etti.

Kurmaz, “Şu an sığındığımız bu ev harabeydi. Biz temizledik ve boyadık. Şu anda başımızı sokacak bir yerimiz oldu. Mutfak, banyo ve lavabosu bulunmuyor. Önümüz kış, yağmur yağarsa evin damı toprak. Su çekebilir. Kiralar çok pahalı olduğu için ev tutamadık. Kışın başımızı sokabileceğimiz bir yer için yardım bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.

“Kendi memleketimizde mülteci olduk”

Çukur ve barikatların kaldırılması için konulan sokağa çıkma yasağında evlerinin yıkıldığını ve hala devam eden sokağa çıkma yasağından dolayı mülteci durumuna düştüklerini anlatan Hızni Kurmaz ise, mahallerinin açılmasını istediğini söyledi.

Kurmaz, “Evimiz, mahallemiz yıkılmış durumda, eşyalarımız, elbisemiz, tüm eşyalarımız evde kaldı. Hiçbir şey almadan çıktık. Bir yıla yakındır dışarıdayız. Yerleşeceğimiz bir ev yok, bu harabe evi bulduk. Evin kapı ve pencereleri yok. Bize evimizi geri versinler, mahallemizi açsınlar.” dedi.

“Okula gitmek istiyoruz” 

Geçtiğimiz yıl çukur ve barikatlarla çevrili mahallelerde okulların yakılmasından dolayı okula gidemediklerini belirten Neslihan ve Deniz Kurmaz kardeşler,  okula gitmek istediklerini ancak maddi durumları iyi olmadığı için okul eşyalarını alamadıklarını söyledi. (Cihat Şayık –İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir