• DOLAR 32.601
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2489.583
  • ...
SON DAKİKA
Katledilen AK Partili başkan tehdit ediliyordu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde iş yerinde olduğu sırada PKK’nin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert’in yeğeni Asil Ecer, dayısının defninden önce basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

PKK’nin dayısının ilçe başkanlığını bırakması için tehdit ettiğini söyleyen Ecer, dayısının göz göre göre silahlı saldırıya kurban gittiğini belirtti.

Dayısının petrole gündelik hesabı kapatmak için gittiğini ifade eden Ecer, “Petrolde tek başınaydı. Dayım dün gece silahlı bir saldırıya göz göre göre kurban gitti. Acımız büyük, acımızı içimize gömmeye çalışıyoruz. En azından bundan sonrası için bir önlem alınsın. İşte böyle çocuklar analar ağlamasın.” dedi.

“Örgüt, ‘İlçe başkanlığını bırak, evini bırak git’ diyordu”

PKK’nin dayısını tehdit ettiğini dile getiren Ecer, “Örgüt ilçe başkanlığı bırakması için dayımı tehdit ediyordu. Örgüt, ‘İlçe başkanlığını bırak, çekil, evini bırak git’ diyordu. Hatta evini götürmeye de karar verdi. Sonrasında ne olduysa kararını değiştirdi. Bu olayın sorumluları onu o gidiş kararından vazgeçirenlerdir.” ifadelerini kullandı.

Güvenlik kameralarının neden çalışmadığına yönelik sorulan soruya Ecer, kameralarda 2 aylık bir süredir sorun olduğunu ve tamir etmek için servise haber verdiklerini belirtti.

Öte yandan saldırının gerçekleştirildiği petrolü İLKHA muhabirleri görüntüledi. Görüntülerde saldırıya ait izler görülürken, maktul Aktert’in arabasının zarar görmemesi dikkat çekti.

Daha önceki saldırılara ait izlerin de görüldüğü görüntülerde, maktule ait kan izleri yer alıyor.

Ayrıca görgü tanıklarının ifadesine göre, kimsenin petrolde olmadığı esnada saldırı gerçekleşmiş.

Saldırı esnasında kapalı ortamda silahların ateş edildiği nedeniyle kimseye pek fazla ses gitmediğini ifade eden görgü tanıkları, Aktert’in yardımına ilk gidenlerin petrolün misafirhanesinde bulunan inşaat işçiler olduğunu belirtti. (M. Hüseyin Temel, Cemal Uyan – İLKHA) 





















Bu haberler de ilginizi çekebilir