• DOLAR 32.602
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2506.638
  • ...
Namaz eğitimi alan yüzlerce öğrenciye sertifika verilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur’an Nesli Platformu tarafından Diyarbakır’da 6-10 yaş grubu çocuklara namazı sevdirmek, namaz bilincini aşılamak amacıyla sosyal ve kültürel eğitimlere yönelik olarak “Gözümün Nuru Namaz” temasıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Etkinlikler kapsamında 500’e aşkın öğrenciye ‘Namaz Eğitim Sertifikası’ verileceği bildirildi.

"İmandan sonra en büyük hakikat ve imandan sonra ilk emredilen ibadet namazdır" diyen Kur’an Nesli Platformu Diyarbakır Temsilcisi Hayri Başeğmez yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Platform olarak namaz ibadetinin önemine dikkat çekmek amacıyla programlar düzenlediklerini söyleyen Başeğmez, "Namaz, kâinatın yaratıcısı karşısında eğilmek, iki büklüm olup yere kapanmaktır. İyyakena’budu ile ben olmaktan çıkıp kâinattaki bütün varlığın duasına iştirak ederek o muhteşem koroya dâhil olmaktır. Yine üstadın tabiriyle 'Namaz, Cenâb-ı Hakkı teşbih, tazim ve şükürdür.' Evet, dehşetli fitnelerin kol gezdiği şu zamanda terke uğrayan bu ibadet, belki de âlem-i İslam’ın bu müteessir halinin en büyük sebebidir. Nitekim namazdan uzaklaşmak Allah'tan uzaklaşmaktır. Allah’tan uzaklaşmak ise her türlü bela, musibete, mutsuzluk ve huzursuzluğa davetiye çıkarmaktır. Bu gerçekten hareketle, Kur’an Nesli Platformu olarak, ümmetin dirilmesinde, namaz ibadetini hakkıyla eda etmenin önemli bir enerji kaynağı olduğuna inanıyoruz." dedi.

Toplumun vakit namazlarını ihmal ettiğini söyleyen Başeğmez, "Bu tablodan anlaşılan, yapılması gereken belli, atılması gereken adım aşikârdır. Şu halde, namazlarımızın, ihyası ve idamesi hayati bir önem taşımaktadır. Bundan dolayı namazlarımızı eda etmekten daha elzem ve daha öncelikli bir derdimiz olmamalıdır. Kur’an Nesli Platformu olarak, bu acı yaraya merhem olmak ve namazla yeniden dirilmek için bu yılın ekim ayını 'Namaz ayı' olarak ilan ettik." ifadelerini kulandı.

'Ekim ayı Namaz ayı' etkinlikleri kapsamında 6-10 yaş arası çocuklara yönelik olarak 'Gözümün Nuru Namaz' etkinlikleri düzenlendiklerini ifade eden Başeğmez, "6-10 yaş arası çocuklarımıza namazı sevdirmek namaz bilincini aşılamak amacı ile çeşitli sosyal ve kültürel eğitimler düzenlemekteyiz. Bu etkinlikler çerçevesinde pazar günü saat 14.00’te Diyarbakır Ulu Camide programımızın finali yapılacaktır. Hiç şüphesiz bundan maksat, her günün ve her vaktin vazgeçilmez ibadeti olan namazı, bir ayla sınırlamak değil; en azından bu ayda, daha yüksek sesle namazı hatırlamak ve hatırlatmaktır.” şeklinde konuştu. (Emrah Deniz, Hüseyin Genel-İLKHA) 

































Bu haberler de ilginizi çekebilir