• DOLAR 32.578
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2425.77
  • ...
PKK'lilerin çaldığı kamyonet ve 20 ton patlayıcı madde ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Sur İlçesi Ağaçlıdere Mahallesinde 2 PKK’linin olduğu öğrenilen Yağmurlu Sokak sınırları içerisindeki eve yapılan baskında çalıntı bir kamyonet, ikiz plaka ile bombalı araç eylemlerinde kullanılacağı değerlendirilen yaklaşık 20 ton patlayıcı ele geçirildi.

Konuyla ilgili Diyarbakır Valiliğinin yaptığı açıklamada, “Diyarbakır Sur İlçesi Ağaçlıdere Mahallesi Yağmurlu sokak mülki sınırları içerisindeki bir eve (2) BTÖ mensubunun ve silah ve malzemelerin ele geçirmek maksadıyla anılan eve operasyon gerçekleştirilmiştir. Evin önünde park halinde bulunan beyaz renkli araç ele geçirilmiş, araç ile ilgili yapılan araştırmada İstanbul’dan bombalı araç eylemlerinde kullanmak amacıyla çalındığı, çalıntı ve terör nitelikli ikiz plaka kaydı bulunduğu, şase numarası ile plakasının uyuşmadığı tespit edilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamasının devamında, “Evin yanında bulunan depoda yapılan aramada ise bombalı araç eylemlerinde kullanılacağı değerlendirilen yaklaşık 20 ton civarında Amonyum Nitrat ile son dönemde BTÖ mensuplarınca Bombalı araç ve mayın/EYP patlatma türü eylemlerde sıklıkla kullanıldığı tespit edilen Jelikan türü bidonlar ele geçirilmiştir.” denildi. (İLKHA)  















Bu haberler de ilginizi çekebilir