• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
PKK'ye ait mühimmat ele geçirildi: 7 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hakkari'nin merkez ve ilçe kırsalında gerçekleştirilen operasyonlarda PKK'ye ait çok sayıda mühimmatın ele geçirildiği olayla ilgisi bulunan 7 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Konuyla ilgili Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimiz Merkezi ile İlçelerimiz ve kırsal alanda gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla, eleman, silah gücü, lojistik destek ve terörize ederek sağlaya geldiği halk desteğini ciddi seviyelerde yitiren örgütün, başta güvenlik güçlerimiz olmak üzere stratejik ve ekonomik hedeflere yönelerek ses getirici eylemler planladığı şeklinde istihbari bilgiler alınmaktadır." denildi.

Açıklamanın devamında 31.08.2016 – 09.10.2016 tarihleri arasında yapılan operasyonların da; bir adet roket atar, 6 adet el bombası, 23 adet patlamaya hazır el yapımı patlayıcı, 6 adet anti tank roket başlığı, bir adet anti personel roket başlığı, 4 adet sevk fişeği ve 4 adet eldiven ele geçirildiği kaydedebildi.  

Dağgöl Mahallesi'nde 09.10.2016 tarihinde düzenlenen operasyonda 7 kişinin yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına alınan zanlılardan birinin çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı 6 kişinin ise gözaltı halinin devam ettiği ifade edildi.  (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir