• DOLAR 32.61
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.42
  • ...
PKK'nin katlettiği AK Partili başkan defnedildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde işyerinde olduğu sırada PKK’nin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert’in cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından defnedilmek üzere ilçeye bağlı Bazbent (Yeşilsırt) köyünde defnedildi.

Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesinde yapılan otopsinin ardında Dicle ilçesine getirilen Aktert’in, cenaze namazı Yeni Camii’nde öğle namazına mütakiben kılındı. Cenaze namazında Aktert’in yakınlarının büyük üzüntü içerisinde oldukları görüldü.

İl Müftüsü Burhan İşliyen’in kıldırdığı cenaze namazına Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehdi Eker, Cevdet Yılmaz ile Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, HÜDA PAR Dicle İlçe Başkanı Ercan Alpaslan ve Diyarbakır Milletvekilleri Ebubekir Bal, Galip Ensarioğlu eşlik etti.

Aktert’in naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Bazbent (Yeşilsırt) köyünde babasının kabrinin yanına defnedildi.

Sivil siyasete tahammül edemeyenler şiddet, korku, tehdit şantaj ile halkın iradesini gasp ediyor”

Cenaze töreninde birer kısa konuşma yapan; AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehdi Eker ve Cevdet Yılmaz  ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, PKK’nin karanlık odakların maşası olduğunu belirterek,   PKK’nin Kürtlere yönelik hiçbir hayırlı fiili olmadığına dikkat çektiler.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci cenaze defninde yaptığı konuşmada, sivil siyasete tahammül edemeyenlerin şiddet, korku, tehdit şantaj ile halkın iradesini gasp etmeyi siyaset saydıklarını belirterek, bu şahısların, yalan ve algı üzerinde illerde, ilçelerde yeri geldiğinde silahların susmasından bahsettiğini söyledi.

Bakan Tüfenkci,  “Ancak bunlar, emellerine ulaşamayınca bu topraklarda yaşayan kardeşimizi şehit ediyor ve hiç utanmadan birilerine mesaj gönderiyorlar. Onu siyasetten susturamayınca, iş yerinde katlettiler. Silahları konuşturarak bu topraklarda yaşayanlara hiçbir fayda veremez kimse.” dedi

“PKK, hain karanlık odakların maşasıdır”

“Hain PKK, karanlık odakların maşası olarak kan akıtıyor.” diyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ise, “Çoluk çocuk ayrımı yapmadan masum insanlara saldırıyor. Son zamanlarda AK Parti yöneticilerini hedef almaktadır. Deryan, Şehadetiyle mesaj veriyor aynı önceki gün Van’da önceki hafta Hakkâri’de şehit olan kardeşlerimizin verdiği mesaj gibi.” ifadelerini kullandı.

“Kürtlere en büyük zararı PKK vermiş”

PKK’nin Kürtlere yönelik hiçbir hayırlı fiilinin olmadığını belirten Eker,  “En büyük zararı en büyük zulmü Kürtlere, PKK vermiştir. PKK’nin hiçbir kutsalı yoktur. Kürtlerin değerleriyle, Kürtlerin kutsallarıyla, gelenekleriyle PKK’nin bir alakası yoktur. AK Parti, PKK gibi başkalarının hesabına taşeronluk yapan bir parti değildir. Allah’tan kendisine, rahmet diliyorum, yakınlarına ise baş sağlığı diliyorum. Bugün sözlerin anlamının kalmadığı bir gündür çünkü PKK haince saldırmaya devam ediyor.” diye konuştu.

Baş sağlığı temennisinde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, korkunun ortadan kalkmasından korkan bir örgütle karşı karşıya olunduğunu ifade ederek, “Bu örgüt korku oluşturarak, siyaset ve özgürlüğü ortadan kaldırmaya çalışıyor. Ancak hiçbir zaman başarılı olamayacaklar.  Zalimler kısa süreli zararı verebilirler ama başarılı olamazlar. Hesabını bu dünyada da ahirette de verecekler.” ifadelerini kaydetti.

Akter ailesinin, taziye ziyaretlerini köyde kabul edeceği öğrenildi. (M.Hüseyin Temel, Cemal Uyan- İLKHA)





























Bu haberler de ilginizi çekebilir