• DOLAR 32.32
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2296.718
  • ...
`HEM halka hizmet için vardır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Açılan Halk Eğitim Merkezi (HEM) Şubesi, yeni yerinde halka hizmet vermeye başladı. Daha önce şubesi bulunmayan HEM, yetersiz olmasından dolayı HEM Müdürü tarafından atıl durumda olan bina tadilattan geçirilerek hizmete açıldı.

Yeni yerlerindeki çalışmaları hakkında bilgi veren HEM çalışanı Cengiz Görnü, "Batman Halk Eğitim Merkezine bağlı bir şube olarak hizmet vermekteyiz. Daha önce Kültür Mahallesi'nde hizmet veriyorduk. Yer sıkıntısı ve vatandaşın ulaşım sorunundan dolayı bütün vatandaşlar sıkıntı içerisindeydi. Biz personel olarak da yer sıkıntısından dolayı sıkıntımdaydık. Yeni müdürümüzün yaptığı girişim ve çabalar sonucu atıl durumda olan bu bina faal hele getirildi. Burada açık öğretim için kayıt yenileme, yeni kayıt ve kitap bölümü olarak şuanda vatandaşlarımıza hizmet vermekteyiz. Merkezde olduğumuzdan dolayı ayrıca kolaylıklar sağlıyoruz. Bütün kentten vatandaşlar tek bir toplu taşım aracı kullanarak burada işlemlerini yapabilir. Başka illerde kitap dağıtımı yok vatandaş kitapları kendisi seçiyor. Burada biz vatandaşa 5 dakika içerisinde istedikleri kitapları verip gönderiyoruz." ifadelerini kullandı.  

Ana depolarında stokladıkları kitapların yaklaşık 100 ton olduğuna dikkat çeken Görnü, bütün öğrencilere yetecek kadar kitapların mevcut olduğunu ve ayrıca vatandaşlar kitaplarını aldıklarında poşetlerine kadar verdiklerini söyledi. (M. Sait Çelik - İLKHA) 
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir