• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...
`9. Avrasya İslam Şûrası` bugün başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Avrasya coğrafyasında yerleşik Müslüman ülkelerin dini kurumları ve  Müslüman toplulukların kuruluşları arasında din hizmetleri ve eğitimi alanlarında işbirliğini geliştirmek maksadıyla 1995 yılından beri geleneksel olarak düzenlenen Avrasya İslam Şûrası bu yıl 9. kez toplanıyor.

İstanbul`da Dolmabahçe Sarayı`nda düzenlenecek ve açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez`in katılacağı şûra, “Avrasya'da İslam, Din İstismarına Karşı Birlik, Dayanışma ve Gelecek Perspektifi” ana başlığı altında toplanacak.

İslam dünyasında yaşanan gelişmelerin de ele alınacağı şûra, “Küresel Bir Tehdit Olarak FETÖ Hareketinin Avrasya Yansımaları”, “Avrasya`da Dini Bilgi Üreten Kurumlar”, “Yeni Medya ve Din İstismarı”, “Küresel Tehdit ve Şiddet Hareketi - DAİŞ”, “Din İstismarını Önlemenin Yolları ve Çözüm Önerileri” başlıkları oturumlar halinde geniş bir zeminde tartışılacak.

33 ülkeden 120 temsilcinin katılacağı şûrada, işbirliğinin, güncel dini sorun ve problemlerle ilgili bir istişare forumu olarak da hizmet vermesi, Müslüman halk ve toplulukların ihtiyacı olan din hizmetleri ve din eğitiminin muntazaman ve koordineli bir şekilde verilmesini temin maksadıyla Müslüman dini kurum ve kuruluşlar arasında yakın ilişki kurmak ve işbirliğini geliştirmek hedefleniyor.

4 gün sürecek şûraya Azerbaycan, Belarus, Bosna Hersek, Bulgaristan, Estonya, Gürcistan, Hırvatistan, Kazakistan, Karadağ, Kırgızistan, Kırım, Kosova, Litvanya, Makedonya, Moğolistan, Moldova, Romanya, Rusya, Slovenya, Tacikistan, Ukrayna, Yunanistan, Hollanda, İsveç, İngiltere, Avusturya, İtalya, Almanya, Belçika, Fransa, İsviçre, Mısır, Hindistan'ın temsilcileri katılacak.

Şûra, 14 Ekim Cuma günü sonuç bildirgesinin okunmasının ardından sona erecek. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir