• DOLAR 32.331
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2296.439
  • ...
Mahkum aileleri cezaevi önünde FETÖ zulmünü anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde bir araya gelen '28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri İnisiyatifi' düzenlemiş oldukları basın açıklaması ile mağduriyetlerinin giderilmesi için yeniden yargılama yolunun açılmasını istediler.

İslami hizmetlerinden dolayı cezaevinde bulunan mahkûm ailelerinin oluşturduğu “28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri İnisiyatifi”, Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

28 Şubat ve FETÖ Mağduru Mahkûm Aileleri İnisiyatifi adına basın açıklamasını okuyan Fehmi Balka, Yusufî mahkûm ailelerinin af değil adil bir yargılanma yolunun açılmasını istediğini söyledi.

“FETÖ'nün son 20 yılda mağdur ettiği pek çok kişi ve kesim bulunmaktadır”

FETÖ`nün son 20 yılda mağdur ettiği pek çok kişi ve kesimin olduğunu dile getiren Balka, “Fesat şebekesi FETÖ'nün 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe teşebbüsü sonrasında bu örgütün devlet kurumlarına sızmış üyelerine yönelik operasyonlar düzenlenmektedir. Bu örgütün başta Harbiye, Mülkiye ve Adliye olmak üzere en az kırk yıldır neredeyse devletin tüm kurumlarına hile, tehdit, şantaj ve kumpaslarla kendi üyelerini yerleştirdiği herkesin malumudur. Her ne kadar kamuoyu, bu örgütün Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk davalarından, 17-25 Aralık soruşturmalarından ve 15 -Temmuz darbe girişiminden haberdar olsa da aslında bir fesat şebekesi olan FETÖ'nün başta İslami şahsiyet ve camialar olmak üzere son 20 yılda mağdur ettiği pek çok kişi ve kesim bulunmaktadır.” dedi.

“FETÖ`nün haksız yere zindanlara attığı dindarlar unutulmamalı”

FETÖ`nün yargı ayağıyla cezaevine atılan yüzlerce masun dindarın unutulmaması gerektiğini ifade eden Balka, “Yüzlerce masum insan halen cezaevlerinde ‘Terörist` yaftasıyla ömür tüketmektedir. FETÖ üyesi polislerin işkence, kumpas ve iftirasıyla hazırlanan ifade ve sözde itirafnameler, FETÖ üyesi savcıların hazırladıkları iddianameler, FETÖ üyesi hâkimlerin verdiği kararlar ve son olarak yine FETÖ üyesi Yargıtay üyelerinin verdiği onama kararları ile bu insanlar hayatlarının baharında cezaevlerine atıldılar. Devletin her kademesinden özellikle de yargı ve emniyet bünyesinden FETÖ mensuplarının ayıklandığı bir süreci yaşıyoruz. Başlayan temizlik harekâtıyla birlikte bu fesat şebekesinin mağdur ettiği, haksız yere zindanlara attığı dindar Müslüman şahsiyetler unutulmamalı, yıllardır maruz kaldıkları yargı zulmü görmezden gelinmemelidir.” diye konuştu.

“Masum insanlar kendilerine ceza veren hâkim ve savcılarla aynı cezaevinde”

Balka, “On yıllarca devletin yetkisini, makamlarını, imkânlarını ve nüfuzunu kullanan, fırsatını bulduğunda devletin tankını, topunu, tüfeğini ve uçağını halka karşı gözünü kırpmadan kullanan bir örgütün, devlet kademelerinde yükselmek için bu halkın aziz evlatlarına ne zulümler ve haksızlıklar yaptığını varın siz hesap edin. Kendilerine vaktiyle terörist suçlamasıyla ceza verilen masum insanların, kendilerini haksız yere mahkûm ettiren ‘Terör Örgütü Üyesi` hâkim ve savcılarla hala aynı cezaevinde tutulmaları hak, adalet ve insaf ile açıklanabilir mi? İçine girdiğimiz süreçte bir yandan FETÖ mensupları derdest edilip tutuklanıyor. Diğer yandan bu yapı tarafından mağdur edilip mahkûm ettirilen masum insanların da bir an önce hürriyetlerine kavuşturulması adalet ve hakkaniyetin gereğidir.” şeklinde konuştu.

FETÖ tarafından mağdur edilen mahkûmların yeniden yargılanma haklarının verilmesini isteyen Balka, “Bu sebeple, başta Hizbullah Davası, Sivas Davası, Umut Davası, İslami Hareket Davası, İBDA—C Davası ve Hizbuttahrir Davası olmak üzere, fesat şebekesi FETÖ'nün ve diğer derin yapıların hile, tehdit, işkence ve kumpaslarıyla mahkûm edilip cezaevine atıldı. Cezaevine atılan masum insanların gerek Adalet Bakanlığı gerekse de TBMM nezdinde yapılacak çalışma ve düzenlemelerle özgürlüklerine kavuşmaları için adalet adına tüm imkânlarınızla destek vermenizi bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir