• DOLAR 32.537
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2421.773
  • ...
"6-8 Ekim`de Diyarbakır`da asrımızın Kerbela`sı yaşandı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Antalya Umut Eğitim Kültür Derneği, PKK/HDP'liler tarafından 6-8 Ekim 2014 tarihinde yapılan saldırılarda katledilen Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının şehadetlerinin ikinci yılı dolayısı ile bir anma programı düzenledi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Yasin Börü ve arkadaşları için bestelenen eserlerin seslendirilmesiyle devam etti. Şehitleri anlatan sinevizyon gösteriminde duygu dolu anlar yaşanılırken program Araştırmacı-Yazar Zülküf Yel`in yaptığı konuşma ile devam etti.

“6-8 Ekim`de bütün değerlerimize topyekûn bir savaş başlatıldı”

 “2014 yılında bu memleket nadir olarak görülen bir vahşete tanıklık etmiştir.” diyen Yel, şöyle konuştu: “Hiçbir suçu ve günahı olmayan mazlum insanlar şehit edildi, şehirler harabeye çevrildi, mescitler ve camiler yakıldı, kutsal bütün değerlerimiz ayaklar altına alınıp Kur`an-ı Kerim yakıldı. Bizim bütün değerlerimize topyekûn bir savaş başlatıldı. 6-8 Ekim saldırılarında Diyarbakır`da adeta asrımızın Kerbela`sı yaşandı. O gün meydanda Yezidler ve Hüseyinler vardı. O gün müminler Aziz ve Hamid olan Allah`a iman ettikleri için mazlumca şehit edildi, canice katledildi.” 

6-8 Ekim saldırılarının Müslümanları topyekûn imha etme hareketi olduğunu belirten Yel, “PKK/HDP`nin amacı İslam ile savaşmaktır. O gün zalimler öyle büyük bir hazırlık yapmışlardı ki tüm Kürdistan`da büyük bir katliama giriştiler. Yaptıkları hazırlıklara baktığımızda bunların büyük bir komployu gerçekleştirmeye çalıştıklarını görüyoruz. Aslında 6-8 Ekim de Doğu ve Güneydoğu bir yangın yerine çevrilerek bir darbe zemini hazırlanmaya çalışılıyordu. Uluslararası şer güçlerinin desteği alınarak yapılan bu girişimde Devlet`te çözüm süreci bahanesi ile bu vandallara karşı herhangi bir müdahalede de bulunmadı.” dedi.

Yasin Börü ve arkadaşları için bestelenen ezgilerin seslendirilmesinin ardından, program yapılan duanın ardından son buldu. (Necmi Durmazer-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir