• DOLAR 32.422
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.117
  • ...
29 Ağustos`tan bu yana 417 PKK`li öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, 29 Ağustos 2016`dan bugüne kadar Türkiye genelinde yürütülen operasyonlara ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, 29 Ağustos`tan bu yana 417 PKK`linin öldürüldüğü belirtilerek, 61`i yaralı, 41`i teslim olarak, 18`i yakalanarak toplam 537 PKK`linin ele geçirildiği ifade edildi.

Ayrıca, PKK`liler tarafından bırakılan havan, roket, Doçka ve bu silahlara ait çok miktarda mühimmatın da ele geçirildiği kaydedildi.

Açıklamanın devamında yürütülen operasyonlar sonucunda 88 askerin hayatını kaybettiği, 152 askerin de yaralandığı kaydedildi.

Jandarma, polis ve korucularla birlikte sürdürülen operasyonlar sonucunda; kırsalda kontrolün sağlandığı ifade edilen açıklamada PKK`nin eylem gerçekleştirme imkânı sınırlandığı ve kış hazırlıklarının büyük ölçüde engellendiği belirtildi.

Açıklamanın devamında, “Bu durum karşısında; bölücü terör örgütü, el yapımı patlayıcılar ve intihar türü saldırılara başvurarak sivil vatandaşlarımızı da hedef alan eylemlerle varlığını ispat etme gayreti içerisine girmiştir. Buna karşın TSK güvenlik güçleri mensupları masum halkımıza en ufak bir zarar dahi vermemek için her türlü tedbiri almaktadır. Operasyonlar bu anlayışla planlanmakta ve icra edilmektedir. Operasyonlar, bundan sonra da en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar aynı azim ve kararlılıkla devam ettirilecektir.” denildi.

Açıklamanın sonunda Şemdinli`de bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden asker ve sivillere Allah`tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır temennilerinde bulunuldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir