• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hz. Süleyman Camii Cuma Günü Açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Peygamber efendimizin vefatının 7. Yılında, Hz. Ömer(Ra)`ın hilafet yıllarında Diyarbakır`ın fethi için İyaz bin Ganm`i görevlendirmişti. İyaz, içinde Halid b. Velid`in de bulunduğu İslam ordusuyla şehrin önüne gelmişti. Diyarbakır o yıllarda Bizans işgali altındadır.

27 Mayıs 637`de Diyarbakır fethedildiği zaman İslam ordusunun komutanı Halid bin Velid`in oğlunun da aralarında bulunduğu 27 sahabe şehit olmuştu. Bu şehit sahabeler, Güneydoğu`nun kadim şehri olan Diyarbakır`daki Hazreti Süleyman Camii`nin altında defin edilmişti.

27 Sahabe ve Hz. Süleyman Camii, geçen yıl Vakıflar Genel Müdürlüğü`nce 13 Ağustos 2010`da restorasyona alındı. Caminin etrafındaki gecekondular ise boşaltılarak yıkımına başlandı. Camii çalışmalar ise bitti. 1.5 yıldır ibadete kapalı olan Hz. Süleyman Camii, Cuma günü Başbakan Yardımcı Bülent Arınç`ın katılımıyla açılması bekleniyor.

Medfun Olan Sahabelerin İsimleri
Süleyman b. Hâlid b. Velid (ra),Rıdvan (r.a.), Mes`ûd (r.a.), Beşir (r.a.), Hamza (r.a.), Amr (r.a.), Şu`be (r.a.), Sâbit (r.a.), Zeyd (r.a.), Zeyd (r.a.), Halid (r.a.), Halid (r.a.), Nu`mân (r.a.), Muhammed (r.a.), Muhammed (r.a.), Abdullah (r.a.), Abdullah, Abdullah (r.a.), Hasan (r.a.), Hasan (r.a.), Ka`b-i Zişan (r.a.), Fudayl (r.a.), Mâlik (r.a.), Fahr (r.a.), Ebu`l-Hamd (r.a.), Ebu Nasr (r.a.), Muğire. (r.a.). (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir