• DOLAR 32.605
  • EURO 34.787
  • ALTIN 2415.56
  • ...
Hayvan pazarında yol sorunu köylüleri çileden çıkardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK’nin bombalı saldırıları nedeniyle Batman hayvan pazarına giden Komando Caddesi 2 ay önce trafiğe kapatıldı. Bu nedenle tüccarlar, İkiztepe (Girbêrêşk) köyü yolunu kullanmaya başladılar.

Yolun köyün içinden geçmesi ve dar olması nedeniyle sık sık sorunlarla karşılaşan tüccar ve köylüler, yetkililerden çözüm bekliyorlar.

Hayvan pazarı çalışanlarından Necmettin Bulut, “Yolumuz komando tarafından güvenlik nedeniyle kapatıldı. Şu an aktif olan yol, İkiztepe köyü yoludur. Oradan gelip geçiyoruz. Mevcut yol berbat haldedir, köylüler rahatsız oluyor. Her gün köylülerin kaz veya tavukları ölüyor. Önümüzü kesiyorlar, huzursuzluk çıkıyor. Çoluk çocukları okula gidiyor, rahatsız oluyorlar. Bizler de rahatsız oluyoruz. İsteğimiz, iki köprü yolunu birbirine bağlayan yolun yapılmasıdır.” dedi.

Yol sorununun çözümü için imza kampanyası başlatıldı

Yol sorunlarının çözümü için imza kampanyası başlattıklarını belirten Bulut, hayvan pazarı çalışanlarının kampanyaya destek verdiğini söyledi.

“Köylülerle sürücüler arasında tartışmalar yaşanıyor”

Belediyenin yollarını yapmasını isteyen hayvan tüccarlarından İbrahim Aydın, “Sık kullandığımız yol komando tarafından kapatılmış. Köyün yolunu kullanıyoruz, köylü rahatsız oluyor. Bazen köylüler ile sürücüleriler arasında tartışmalar hatta kavgalar yaşanıyor. Bizim için yol yapılmasını istiyoruz. Yaklaşık 10 bin insan buradan ekmek yiyor. Belediye yolumuzu yaparsa bizleri memnun eder. Başka isteğimiz yok.” ifadelerini kullandı.

“Köylünün güvenliği tehlike altındadır”

İkiztepe köyü sakinlerinden Mesut Çetiner ise , “Güvenlik nedeniyle komando yolunun kapatılmasıyla yolumuz tam bir eziyete dönüştü. Bu yolu tüm köylü kullanıyor. Can güvenlikleri tehlike altındadır. Çünkü bu yolda büyük araçlar, TIR'lar gelip gidiyor. Dar ve bozuk olmasına rağmen günde yüzlerce araç bu yolu kullanıyor. Yolumuz dardır, iki araç yan yana gidince zorluk çekiliyor. Köyün içinden geçmeleri bu zorluğu artırıyor. Yetkililerden isteğimiz ya komando yolunu tekrar açsınlar ya da projedeki iki yolu faaliyete koysunlar.” şeklinde konuştu. (M. Sait Çelik-İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir