• DOLAR 32.664
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2501.39
  • ...
6-8 Ekim Kerbela etkinliğine ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ Bilge Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Bilge-Der), “6-8 Ekim Kerbela” temalı etkinlik düzenledi.

Dernek binasında gerçekleştirilen etkinlik, Harun Ayaş`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Grup Kevser sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle devam eden etkinliğe konuşmacı olarak televizyon programcısı Yunus Emiroğlu katıldı.

Hak ve batıl mücadelesinin her zaman var olduğunu söyleyen Emiroğlu, 6-8 Ekim olaylarının bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Emiroğlu, “Burada bir vahşete tanık olduk ama bunun bir kayıp olmadığını, bu genç kardeşlerimizin kanlarının ne kadar bereketli olduğunu görüyoruz. Bu kardeşlerimizi hunharca katledenler asla rahat yüzü görmediler ve göremeyecekler. Çatışma sürecinde başlarına neler geldiğini gördünüz. Kazdıkları çukurlara kendileri düştü. Bütün kazanımları yerle bir oldu. Daha da olacak Allah`ın izniyle.” dedi.

“Allah bu gençler üzerinden memleketin damarlarına iman pompaladı”

Mayasında İslam olan bu coğrafyayı kimsenin değiştiremeyeceğini dile getiren Emiroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu coğrafyanın hamuru şehadet kanıyla yoğurulmuştur. Kimse bunu değiştiremez. Belki zaman zaman birtakım gevşeklikler olabilir ama Müslümanlar bunu net olarak ortaya koydu. Allah onlardan razı olsun. Şehitler kervanını yeniden yola düzdüler, hepimizi imrendirdiler, hepimizi adeta hayran bıraktılar. Allah bu gençler üzerinden bu memleketin damarlarına iman pompaladı.”

Emiroğlu, Hz. Hüseyin`in, İslam toplumu ciddi yozlaşmayla karşı karşıya olduğu için kıyama mecbur kaldığına değinerek, “Yüreğinde iman taşıyan, peygamberin soyundan gelen birinin buna tahammül etmesi düşünülemez. Peygamber, barbar bir toplumdan medeni bir toplum inşa etmiş. Eğer Hüseyin buna sessiz kalsa her şey başladığı yere geri dönecekti. Hz. Hüseyin, yozlaşan İslam toplumunu yeniden rayına koymak için ayağa kalktı. Yoksa Hz. Hüseyin`in halife olmak gibi bir derdi, böyle bir makama ihtiyacı yok. O, zaten cennet gençlerinin efendisi, başka bir rütbeye ihtiyaç yok.” şeklinde konuştu.

Etkinlik, dua ile son buldu. (Sinan Bilici-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir