• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"6-8 Ekim'de Kürdistan'da bir Kerbela yaşatıldı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

6-8 Ekim katliamının yıl dönümü nedeniyle HÜDA PAR Gençlik Kolları tarafından Diyarbakır Ulu Camii’nde cemaatin yoğun katılımıyla Mevlid programı düzenlendi. Programda konuşan Ulu Camii imamı Said Yaz, 6-8 Ekim’de katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını anarak 6-8 Ekim’de Kürdistan’da Kerbela yaşatıldığını söyledi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Kürtçe ve Türkçe okunan Mevlid-i Şerif ile devam etti. Programda bir konuşma yapan Ulu Camii İmamı Said Yaz, “Muharrem ayındayız, 3-4 gün sonra Kerbela’nın yıl dönümüdür. Zalim, zulüm, küfür ve şirk hiçbir zaman uyumaz. Küfür ve şirk var oldukça, iman da İslam’da Müslümanlar da daima var olacaklardır.” dedi.

PKK/HDP’liler tarafından katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarına işaret eden Yaz, “6-8 Ekim’de Kürdistan’da bir Kerbela yaşatıldı. Öyle bir Kerbela ki adeta Dicle’nin suyundan Hüseyin’i ve ehlibeyti mahrum edenler, bu memlekette Müslümanları, imandan, İslam’dan, Kur’an’dan mahrum etmeye çalıştılar. Hesap ettikleri tutmadı. Bu bir sembol oldu. Hani Kur’an’da demişti ya ‘Siz kendinizi değiştirmedikçe, ben sizi değiştirmem’ diye. İşte bu bir değişim oldu bir dönüşüm oldu. Bu bir birleşim oldu. Bu bir milat oldu. Canlar, canlarını feda ettiler ama ümmeti inşaallah birleştirdiler.” diye konuştu.

“Namus-u Ekber İslam’dır.” Diyen Yaz, “En büyük namus Kur’an’dır. En büyük şeref Resulullah’tır. Ne zaman ki verdiği sancak sarsılmaya başlamışsa, o zaman müminler izzet ve şereflerini kaybetmişlerdir. İslam coğrafyası kan ağlıyor. Rabbim bize birleşmeyi nasip etsin.” diye dua etti.  (M. Sıddık Bilge, Emrah Deniz –İLKHA) 



























Bu haberler de ilginizi çekebilir