• DOLAR 32.588
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2507.41
  • ...
Batman Kutlu Doğum Hazırlıkları Hız Kazandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman`da şehrin işlek kavşaklarına, işyerlerine, caddelere, sokaklara asılan afiş ve pankartlarla kutlu doğum heyecanı yaşanıyor. Platform yetkilileri elden davetiye ve el ilanlarıyla halkı mevlid etkinliğine davet ediyor.

Batman Peygamber Sevdalıları Platformu Dönem Sözcüsü M. Ali Ortaç, yaklaşık 2 aydır alt yapısını oluşturdukları ve 17 Nisan Pazar günü düzenleyecekleri büyük Mevlüd etkinliğinin yaklaştığını hatırlatarak, Hz. Muhammed`in (sav) dünyaya teşriflerini büyük bir coşku ve heyecanla kutlayacaklarını belirtti. Haftalardır tatlı bir heyecanla bu büyük organizasyonu Batman`a kazandırma gayret ve telaşında olduklarını ifade eden Ortaç, Kutlu Doğum Programı ve çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu. 2 aydır başlattıkları milyar salâvat kampanyasına yoğun bir ilgi ve alaka gösterildiğini söyleyen Ortaç, 2011 kutlu doğum anısına geçtiğimiz cumartesi gerçekleştirdikleri KDSS`nin (kutlu doğum siyer sınavı) kendilerini son derece memnun eden bir tabloyla gerçekleştiğini ifade etti. Ortaç, Milyar salâvat kampanyası ve KDSS`nin sonuçlarının, ödülleriyle birlikte 17 Nisan Pazar 13.30`daki mevlüd etkinliğinde açıklanacağını belirtti.

Batman`ın İlçe Ve Köylerinde Kutlu Doğum Coşkuyla Kutlandı
 

Peygamber Sevdalıları olarak bu sene Batman merkeze bağlı Balpınar Beldesi ve Sinan Köyü`nde kutlu doğum programları düzenlediklerini söyleyen Ortaç, "Yine pek çok köyümüzde küçük çaplı mevlüd programlarımız oldu. Geçen Cumartesi günü Gercüş, Pazar günü de Beşiri`deydi. Değerli Peygamber Sevdalısı halkımızın kutlu doğum heyecanını hep birlikte yaşamaları, Ümmetim! Ümmetim! Diyen merhamet Peygamberini manen tebessüm ettirmeleri en büyük arzumuzdur. Şunun bilinmesini isteriz ki, bu etkinliği kaçırmak kaçıranlar adına büyük bir kayıp olacaktır. Birbirinden değerli ilahi grupları, mevlithanlar, kıymetli konuşmacıların olacağı mevlüd programı hayırlara ve berekete vesile olacaktır inşallah." şeklinde konuştu.

Kutlu Doğum Hazırlıkları Hızla Devam Ediyor
 

Program hazırlıklarının tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen Ortaç, "Bilbordlar, CLP`ler, afişler, cadde brandaları, esnaflarımızın duyarlı dövizleriyle Batmanımızı bu güzel etkinliğe hazırlama ve süsleme gayretindeyiz. İnşallah birkaç gün içinde köy köy, ilçe ilçe, sokak sokak dolaşıp el ilanlarımız ve hediye CD`lerimizle birlikte halkımızın kapısını çalıp böylesi anlamlı mevlüd etkinliğine davet edeceğiz. Mevlüda Muhammedî`nin sesi, anons araçlarımızla, Batmanımızın değerli radyo ve TV frekanslarından Batmanımızın semalarında ve evlerinde yankılanacak inşallah." dedi.

Ücretsiz Servis Yapılacak

17 Nisan Pazar günü şehrin 4 bir yanından etkinlik alanına ücretsiz servis yapılacağını söyleyen ortaç, "16 güzergâhtan ücretsiz servis araçlarımız olacaktır. Kendi imkânları ile gelemeyenler saat 11.00`den itibaren araç kalkış noktalarına gelerek mevlüd programına katılabilirler. Hayırsever araç sahipleri de aynı saatten itibaren bu noktalardan seferler yapıp bu hayra ortak olabilirler." dedi.

Tüm Peygamber Âşıkları Davetlidir
 

Tüm Peygamber âşıklarını etkinliğe davet eden Ortaç, "Tüm duyarlı Peygamber aşığı halkımızı daha önce kapalı alanlarda yaptığımız, bu yıl ise üçüncüsünü düzenleyeceğimiz geleneksel açık alan mevlüdüne kadın-erkek, genç- yaşlı demeden bekliyor, halkımızın Yüce İslam Peygamberine olan bağlılık ve sadakatini göstermesini diliyoruz. Gelin hep beraber salâvatlarla, tekbirlerle, Resul-ü Zişanı manen Batmanımıza davet edelim. Rabbimizden bu ve benzeri etkinlikleri kendi rızası için kabul buyurmasını niyaz ediyor, tüm peygamber sevdalılarını Yüce Mevla`nın selamıyla selamlıyoruz." diye konuştu.

M. Salih Özcan - İLKHA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir