• DOLAR 32.551
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2490.31
  • ...
Kudüs`te silahlı eylem: 2 israil polisi öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin`in Kudüs kentinde özel kuvvetler mensubu 2 işgalci İsrail polisinin bu sabah düzenlenen silahlı eylemde öldürüldüğü bildirildi.Filistin Sağlık Bakanlığı ise eylemi gerçekleştiren Misbah Ebu Subeyh`indaha sonra açılan ateş sonucu şehit olduğunu açıkladı.

Edinilen bilgilere göre, eylemi gerçekleştiren Ebu Subeyh`inkullandığı otomobille ilerlerken işgalci İsrail polisine ateş açtı.Polis merkezi yakınlarında ateş açan eylemcinin daha sonra başka bir bölgeye geçtiği, polislerle çatışmaya devam ettiği ve burada 2 polisin öldüğü bildirdi.

Eylemde yaralanan 6 kişiden birinin durumunun ağır olduğu öğrenilirken, İsrail`de eylemle ilgili yayın yasağı getirildi.

Siyonist rejimden yapılan açıklamada ise saldırının AmmunitionHill istasyonundaki polis merkezi yakınlarında düzenlendiğini belirtildi. Filistinli eylemcinin, hareket halindeki otomobilin içinden ateş açtığıaçıklandı.

Filistinli eylemci 40 yaşındaki "El-Aksa Arslanı" lakaplı Misbah Ebu Subeyh, 2013 yılında Kudüs'ün Eski Belde semtinde Hıtta Kapısı bölgesinde gözaltına alındığı, 2015'te Ebu Subeyh aleyhinde yeniden dava açıldığı ve 4 ay hapis cezasına mahkûm edildiği öğrenildi. İsrail Sulh Mahkemesi'nin yaklaşık bir ay önce verdiği hapis kararı bu ayın ortalarında infaz edilecekti.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir