• DOLAR 32.576
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2429.519
  • ...
Şehit Yasin Börü ve arkadaşları için mevlit verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş merkez Halis-Muhlise Çağlayan Camii`nde gerçekleşen mevlit programına HÜDA PAR Muş İl Başkanı M. Şirin Çağlayan, İttihad`ul Ulema âlimleri, HÜDA PAR Muş Gençlik Kolları Başkanı Metin Ünivar ve şehitlerin yakınları katıldı.

HÜDA PAR Muş İl Başkanı M. Şirin Çağlayan`ın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Mevlit okutuldu. Ardından Molla Nizamettin Yaçin bir konuşma yaptı.

Dünya hayatının bir imtihan olduğunu ve yalnızca Allah rızası için canlarını verenlerin şehit olduğunu belirten Yaçin, “Rabbimiz şu dünyayı ve dünyanın içinde bulunan nimetleri insanlığın sınavı için yaratmıştır.  Allah müminlerden canlarını ve mallarını karşılığı cennet olmak üzere satın almıştır. Şimdi bizler bu camilerde bulunuyor ve Kur`an`ı okuyorsak, İslam`ı anlatabiliyorsak bu öyle kolay kolay gelmemiştir. O fedakâr müminlerin kendi canları ve mallarıyla İslam davası bugün hala devam ediyor. Yoksa o fedakâr, canlarını ve mallarını feda eden insanlar olmasaydı inanın ki bugün burada Allah-u Ekber diyerek rahat bir şekilde anlımız secdeye varmazdı. İslam`ın izzeti ve şerefi için canlarını verenler şehittir.” ifadelerini kullandı.

Program yapılan ikramların ardından sonra sona erdi.

(Ayetullah TARHAN - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir