• DOLAR 32.502
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2429.585
  • ...
Uhuvvet-Der`den Başörtüyle Okuyan Kızlara Takdir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Birecik`teki çeşitli ilköğretim okullarına Allah`ın emri olan başörtüleriyle devam edip yarıyıl tatiline giren 20 kız öğrenci, İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu üyesi Uhuvvet-Der tarafından ödüllendirildi.
 
Dernek merkezinde düzenlenen programda, dernek başkanı İ.Halil Barlak tarafından kız öğrencilere çeşitli hediyeler ve takdir belgeleri verildi.
 
Programda bir konuşma yapan İ. Halil Barlak, Hz Aişe`nin başörtüsünün farz olduğu ilk dönem hakkında şu bilgileri verdi: "Hz. Aişe (r.a) ilk başörtüsü uygulamasını şöyle anlatır: Allah muhacir kadınlara rahmet etsin! Onlar Nur Suresinin 31. ayeti Kerimesi nazil olunca eteklerini kesip başörtüsü yaptılar. Bakalım Allah`u Teâlâ Nur suresi 31. Ayette ne buyuruyor. Rahman ve rahim olan Allah`ın adıyla: "Mü`min kadınlara da söyle gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, görünen kısımlar müstesna ziynet yerlerini göstermesinler. Başörtülerini yakalarının üzerine kadar salsınlar" Allah`u Teala doğru söyledi."
 
"Gelecek Nesil Bu Çocukların Yetişmesine Bağlıdır"
Gelecek neslin iyi veya kötü olmasının yetiştirilen çocuklara bağlı olduğunu belirten Barlak, "Çocuklarımız kalbimizin meyvesidir, gelecek neslimizin iyisini de kötüsünü de bunlar oluşturur. Hem dünyamız hem de ahretimizdirler. Hem cennetimiz hem de cehennemimizdirler. Öyle ise cehennemden kurtulma, dünya ve ahiret mutluluğunu yakalamak istiyorsak şu emri iyi dinleyelim: "Yedi yaşına gelen çocuklarınızı başörtüsüne ve namaza alışmalıyız. Unutmayalım ki ağaç yaş iken eğilir."
 
Bizim kızlarımıza ilköğretimde başörtülü oldukları için zihnimize yerleştirilen yasak dışında hiçbir yasak yoktur. Artık bundan sonra Allah indinde zorlandım savunması yapamayız. Çünkü bizim başımızı açmaya zorlayabilecek şartlandırılmış zihin dışında başka bir neden yoktur" dedi.
 
"Çocuklarımıza Destek Vermeliyiz"
"İlköğretimde İslam`a uygun olarak giyinmeyen çocuklarımız sonra edindikleri alışkanlıkla uygunsuz giyinmeyi normal karşılamaya başlarlar" diyen Barlak, çocuklara başlarını örtmeleri için asla baskı yapmaması gerektiğini belirterek, "Onlara örtünmeyi alıştırmalı ve onlara örtüyü sevdirmeliyiz. Bunun kesinlikle Allah`ın ermiş olduğunu kendileri idrak etmeli. Kızlarımız inşallah bu bilince sahiptirler. O zaman bizler onların destekleyicileri olmalıyız.

Başörtünün İslam`ın emri olduğundan hiç şüphe yoktur. Allah`ın emri olan, kızlarımızın ve eşlerimizin başörtülü olmasını ve bu şekilde toplum (kamusal) faaliyetlere katılmasını devlet içerisinde çöreklenmiş bir zihniyet kabullenmemektedir. Bu zihniyet ortada bir yasak olmamasına rağmen sanki bir yasak varmış gibi toplumumuzu baskı altına almış ve insanların kafasında oluşturduğu bu yasakçı zihniyetle şimdiye kadar başörtülülerin toplum (kamusal) faaliyetlere katılmasını engellemeye çalıştılar. Hukukta hürriyetlere getirilecek kısıtlamalara ve yasakların açık ve net bir ifade ile belirtilmesi zorunludur. Yorum yoluyla yasak oluşturulamaz. Başörtüsü ister inanç hürriyeti ister kişilik bütünlüğü hakkı olarak düşünülsün sonuçta insani hak ve hürriyet kapsamındadır. Bu hak ve hürriyeti kısıtlamak ve yasaklamak hiç kimsenin hakkı olmadığı gibi direk yasak olduğunu belirten hiçbir yasa ve yönetmenlik yoktur" şeklinde konuştu.
 
Son olarak çocuklarına desteklerinden dolayı velilere teşekkür eden Barlak, başörtülü kız öğrencilere takdir belgeleri ile birlikte çeşitli hediyeler verdi.
 
Program, öğrenci ve velilere yapılan ikramlardan sonra sona erdi.
(Ömer Elmaoğlu - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir