• DOLAR 32.604
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2499.047
  • ...
Patates hasadı başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Yaklaşık 150 bin dekar alanda patates ekimi yapılan Bitlis`in Ahlat ilçesinde, büyük umutlarla patates hasadına başlandı. 
 
Bölgenin patates ihtiyacını karşılayan ve Türkiye`nin çok farklı yerlerine gönderilen Ahlat patatesi, kalitesi ve lezzetiyle tüketicilerin vazgeçilmezleri arasında.
 
Bu yıl 160 bin ton civarında verim beklenilen patates hasadında, çiftçiler endişeli. Geçen yıl patatesi istediği fiyata satamayan çiftçiler, zarar ettiklerini ve ambarlarda patateslerin çürüdüğünü dile getirerek, bu yılda aynı akıbeti yaşamaktan endişe duyduklarını belirtiyorlar.
 
Patatesin özellikle bölgeye dışardan girdi yapması halinde zarar edeceklerini belirten çiftçiler, şimdiden yetkililerin önlem almasını istiyor. Geçen yılın zararını karşılamak isteyen üreticiler, Tarım Bakanlığından da destek bekliyor. 
 
Tarladan aldıkları patatesleri tezgâhlarda halka sunan satıcılardan Abdullah Demir, geçen yılki satışlarda bile istediklerini alamadıklarını belirterek, bu yıl daha verimli geçmesini beklediklerini söyledi. 
 
Fiyatların uygun olduğunu dile getiren Demir, bu fiyatlardan üreticiden çok tüketicilerin faydalandığını söyledi.
(Şükrü Tontaş-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir