• DOLAR 32.331
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2295.316
  • ...
28 Şubat ve FETÖ mağduru aileler Abdurrahman Kurt ile görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Çeşitli komplo ve kumpaslar sonucu cezaevine konulan İslami kimlikli mahkûmların ailelerinin bir araya gelerek oluşturduğu 28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri İnisiyatifi, 23`üncü dönem AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt ile görüştü.
 
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığında gerçekleşen görüşmede ailelere, Hükümlü-Tutuklu Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yusufi-Der) Başkanı Mirhan Özbekli eşlik etti.
 
Görüşmede Sivas,Hizbullah, Metin Kaplan, Hizb-ut Tahrir,İBDA-Cve İslami Hareket dosyalarından cezaevinde yüzlerce kişini bulunduğunu söyleyen Yusufi-Der Başkanı Özbekli, cezaevinde bulunan mağdurların genelinin 15 yılı aşkın zamandır cezaevinde olduğunu belirtti.
 
Yargıtay 9`uncu Ceza Dairesini FETÖ`nünele geçmesiyle mağduriyetlerin artığını dile getiren Özbekli, “Yerel mahkemeleri ikna ettiğimizde bu dosyalar Yargıtay`dan geri dönüyordu.
Bunların etkin olduğu süreçte bu dosyalarda karar çıktı. Bugün o mağduriyetler devam ediyor. Örneğin Sivas dosyasında ben cezaevinde birçok kişiyle görüştüm. O dosyadan hükümlü olan birçoğunun o eylemlerle bir ilişkisi yok. Şuanda İslami hassasiyetinden dolayı 500`e yakın çeşitli gruplardan hükümlü bulunan Müslüman var.” dedi.
 
“Var olan delillerden yola çıkılarak değil, onların oluşturduğu delillerden yola çıktığı kanısındayız”
 
Paralel yapının iktidar olmak için denemedik metot bırakmadığını söyleyen Özbekli, “Özellikle o dönemde Hizbullah Cemaati`nin FETÖ`nünhedefi olduğunu görüyoruz. Gözaltındaki görüşmelerde, o zaman yapılan operasyonlarda savcıların bu yönde görüşleri vardı. Savcılar ‘Biz Kürdistan`ı dizayn etmek istiyoruz. Bu bölgede engel olabilecek bütün grupları bir şekilde bertaraf etmek zorundayız` diyorlardı. Yani kısacası varolan delillerden yola çıkılarak değil, onların oluşturduğu delillerden yola çıkıldığı kanısındayız.” ifadelerini kullandı.
 
28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri de yıllardır yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi.
 
Ailelerin mağduriyetlerini dinleyen Abdurrahman Kurt, meydana gelen mağduriyetlerin giderilmesi noktasında elinden gelençabayı göstereceğini söyledi.
 
(M. Hüseyin Temel – İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir