• DOLAR 32.492
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2496.438
  • ...
“6-8 Ekim`de Kürdistan`da bir Kerbela yaşatıldı”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
6-8 Ekim katliamının yıl dönümü nedeniyleHÜDA PAR Gençlik Kolları tarafından Diyarbakır Ulu Camii`nde cemaatin yoğun katılımıyla Mevlid programı düzenlendi. Programda konuşan Ulu Camii imamı Said Yaz, 6-8 Ekim`de katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını anarak6-8 Ekim`de Kürdistan`da Kerbelayaşatıldığını söyledi.
 
Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Kürtçe ve Türkçe okunanMevlid-i Şerif iledevam etti. Programda bir konuşma yapan Ulu Camii İmamı Said Yaz, “Muharrem ayındayız, 3-4 gün sonra Kerbela`nın yıl dönümüdür. Zalim, zulüm, küfür ve şirk hiçbir zaman uyumaz. Küfür ve şirk var oldukça, iman da İslam`da Müslümanlar da daima var olacaklardır.” dedi.
 
PKK/HDP`liler tarafından katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarına işaret eden Yaz, “6-8 Ekim`de Kürdistan`da bir Kerbela yaşatıldı. Öyle bir Kerbela ki adeta Dicle`nin suyundan Hüseyin`i ve ehlibeyti mahrum edenler, bu memlekette Müslümanları, imandan, İslam`dan, Kur`an`dan mahrum etmeye çalıştılar. Hesap ettikleri tutmadı. Bu bir sembol oldu. Hani Kur`an`da demişti ya ‘Siz kendinizi değiştirmedikçe, ben sizi değiştirmem` diye. İşte bu bir değişim oldu bir dönüşüm oldu. Bu bir birleşim oldu. Bu bir milat oldu. Canlar, canlarını feda ettiler ama ümmeti inşaallah birleştirdiler.” diye konuştu.
 
“Namus-u Ekber İslam`dır.” Diyen Yaz,“En büyük namus Kur`an`dır. En büyük şeref Resulullah`tır. Ne zaman ki verdiği sancak sarsılmaya başlamışsa, o zaman müminler izzet ve şereflerini kaybetmişlerdir. İslam coğrafyası kan ağlıyor. Rabbim bize birleşmeyi nasip etsin.” diye dua etti.
 
 (M. Sıddık Bilge, Emrah Deniz –İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir