• DOLAR 32.315
  • EURO 35.115
  • ALTIN 2293.917
  • ...
“6-8 Ekim olayları bir milattır”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
6-8 Ekim 2014 tarihinde Selahattin Demirtaş`ın çağrısı üzerine sokağa inen PKK/HDP`lilerinyapmış olduğu katliamların ikinci yılındaçeşitli anma programları yapılırken birçok kuruluş da basın açıklamasıyla yaşanan barbarlığı yeniden lanetledi.
 
Mardin Artuklu Üniversitesi Düşünce Topluluğu da yaptığı basın açıklamasında yaşanan vahşeti kınadı.
 
Açıklamada, “Hiçbir kutsalı olmayan bu güruh,  muhtaç ailelere Kurban Bayramı`nda kurban eti götüren, aralarında henüz 16 yaşında olan Yasin Börü ve beraberindeki Hüseyin Dakak, Hasan Gökgöz, Cumali Güneş, Turan Yavaş ve Riyad Güneş`in de aralarında bulunduğu İslami kimlikli gençleri katletmiştir. Saldırılarda, taş sopa, satır, silah, delici ve kesici akla hayale gelen her türlü suç aletleriyle adeta zincirinden salıverilmiş bir şekilde ağızlarından akıttıkları salyalar ile hunharca Müslüman kardeşlerimizi şehit etmişlerdir. Gençler bir eve kıstırılarak, Kürtlerin asla ama asla geleneklerinde olmayan bir ihanet ile toplu saldırı yapılıp eman verilmemiş, insanlık ve annelik duygularını yitirmiş kadınların zılgıtları eşliğinde balkonlardan atılmış, üzerlerinden araçlarla geçilmiş, vücutları yakılmaya, boğazları kesilmeye çalışılmış, öyle ki şehitler anneleri tarafından dahi tanınamaz hale getirilmiştir.” denildi. 
 
6-8 Ekim olaylarının bölge gerçekleri açısından bir milat olduğuna dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
“Kanıyla destan yazan şehit Yasin ve arkadaşları şer güçlerin hesaplarını alt üst etmiş, bölgedeki sessizliği bozmuş ve olaylarla birlikte yıllardır Kürdistan coğrafyasında Müslüman halkın yaşadığı acıları, sıkıntıları batıdaki Müslümanların da görmesini sağlamıştır. Bölge üzerinde oynanan oyunlar 6-8 Ekim olayları ile gün yüzüne çıkmış ve bu tarih bir milat olmuştur.”(İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir