• DOLAR 32.389
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.831
  • ...
Bombalı saldırıda hayatını kaybedenleri sayısı 18`e yükseldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şemdinli-Yüksekova karayolundaki Durak Jandarma Karakolu bölgesinde saat 9:45'te PKK mensupları tarafından patlayıcı yüklü araç patlatıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) yapılan bilgilendirmede, ilk belirlemelere göre 8 askerin hayatını kaybettiği, 5 askerin de yaralandığı belirtildi. Daha sonra şahit olan asker sayısı 9'a, yaralı asker sayısı da 11'e yükseldi. Hakkâri Valiliği'nin açıklamasına göre saldırıda 8 vatandaş da hayatını kaybederken 16 kişi de yaralandı.

Valilik saldırının detaylarını da verdi. Açıklamada, "yol denetim ve arama noktasına kontrolsüz olarak yaklaştığı tespit edilen kamyonete dur ihtarı yapıldığı, aracın durmaması üzerine ateş açıldığı, ancak teröristlerce etraftan da ateş açıldığı" belirtildi. Bombalı araçta yaklaşık "5 ton patlayı"cının infilak ettirildiği ifade edildi. Bölgedeki hastanelere sevk edilen yaralılar tedavi ediliyor.

Başbakan'dan ilk açıklama

Başbakan Binali Yıldırım konuyla ilgili ilk açıklamayı yaptı.

"Şemdinli'de, Hakkâri'de maalesef alçak terör örgütünün, canlı bombayla saldırısı neticesinde şehitlerimiz var, sivil halktan hayatını kaybeden vatandaşlarımız var. Şu an itibarıyla 10 askerimiz var şehit, 8 sivil vatandaşımız var, yaralılarımız var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. 5 ton bir patlayıcıyla yol kontrol noktasına intihar dalışı yapan bir kamyonet, canlı bomba, kendisini ve bombayı patlatmak suretiyle bu olay meydana gelmiştir."

"Türkiye'nin terörle, bölücü terörle, DAEŞ'le ve her türlü terör örgütüyle mücadelesi kararlılıkla sürecek. Terör mihraklarından memleketi, milleti kurtarmak için elimizden gelen bütün çalışmaları sürdüreceğiz."

Saldırı jandarmanın yoldaki kontrol noktasına yapıldı. Buranın arkasında ise piyade birliklerinin kontrolündeki Durak Karakolu var. Saldırı sonucu yolda yaklaşık 10-15 metre çapında ve 6-7 metre derinliğinde çukur oluştu. Karakolun nizamiyesinde de ağır hasar meydana geldi.

Saldırı sırasında yolda minibüs bekleyen vatandaşların da olduğu öğrenildi.

TSK, Durak karakolunun olduğu bölgeye yapılan bombalı saldırının ardından bölgede "hava destekli, geniş çaplı" operasyon başlatıldığını duyurdu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), saldırıyla ilgili Başbakanlığın yazısıyla geçici yayın yasağı getirdi.

Kaynak: AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir