• DOLAR 32.593
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2432.169
  • ...
Ankara`da bombalı saldırı girişimi polis kamerasına yansıdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara'da, Haymana yolu civarında bombalı araçla eylem hazırlığındaki iki kişi, düzenlenen operasyonda polisin "teslim ol" çağrısı üzerine kendilerini patlattı ve öldü. Patlama anı polis kamerasınca da kaydedildi.

Ankara Valisi Ercan Topaca, olay yerinde yaptığı açıklamada "Kullanılan materyaller, yapım şekli, planlanma şekli itibarıyla biraz PKK'yı işaret ediyor. Diyarbakır'dan yapılan bir ihbar üzerine polisin aradığı şahıslardı. Kendini patlatan 2 kişinin Bingöl doğumlu Harun Arslan ve Silvan doğumlu Mahide Ataş olduğu belirtildi.

Polis ekipleri, Haymana yolunun 9. kilometresindeki özel bir at çiftliğinde, 2 militanın bombalı araç ile eylem hazırlığı yaptıklarını tespit etti. Bu sabah saat 06.00 sıralarından polis ekipleri 2 milittanın yakalanması için operasyon düzenledi. 2 eylemcinni, polisin 'teslim ol' çağrısı üzerine kendilerini patlattı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CNN Türk'e yaptığı açıklamada konuyla ilgili şunları söyledi:

"Büyük bir felaket önlendi. Muhtemelen Ankara'ya saldıracaklardı. Tüm emareler terör örgütü PKK'yı işaret ediyor. Ancank net bilgiler geldikçe kamuoyu bilgilendirilecektir.. Korku panik atmosferi yaratmaya gerek yok. Türkiye konumu itibariyle çok kritik bir yerde. Suriye ve Irak'ta çatışma durumu söz konusu. Buradan terör doğuran kaynaklar var"

[Fotoğraf: AA] 
"Biz müdahale etmeden kendini patlattı"

Operasyonun ardından olay yerine gelen Ankara Valisi, "PKK bağlantısı ihtimali yüksek gibi görünüyor. Örgütler biliyorsunuz çok iç içe son dönemde. Kullanılan materyaller, yapım şekli, planlanma şekli itibarıyla biraz PKK'yı işaret ediyor. Diyarbakır'dan yapılan bir ihbar üzerine polisin aradığı şahıslardı. Bu bölgeden bir vatandaşın dün yaptığı ihbar üzerine dün akşamdan itibaren bölge üzerinde yoğunlaşıldı. Yapılan incelemede bazı şahısların olduğu anlaşıldı. Sabaha karşı bu mahalle gelinerek kendilerine teslim olmaları yönünde arkadaşlarımızın ikazları oldu. Olumlu cevap vermediler. Bir süre geçtikten sonra, daha biz müdahale etmeden kendilerini patlattılar. 200 kilogram amonyum nitrat ele geçirildi" diye konuştu.

"Araca Türkiye bayrağı asmışlar"

Ankara Valisi Topaca, "Bingöl doğumlu Harun Arslan isimli bir şahsın kimliği mevcut. Tahrip olmamış şekilde nüfus cüzdanı elimizde. Epey bir zamandır ortalıkta olmadığı, görülmediği yönünde bir ihbar vardı. Bir bayan olduğunu da düşünüyoruz ancak onun kimliği henüz tespit edilebilmiş değil. Arkadaşlarımızın şüphelendiği üçüncü bir kişiyi de tespit etmeye çalışıyoruz. Otomobili de bu saldırıda kullanacaklardı, bu şahıs son bir iki gün içinde satın almış. İlginç olan bir husus da, araca Türkiye bayrağı asmışlar" dedi.

Ankara Valisi Topaca'nın saldırganlar birinin kimliğinin Harun Arslan olduğunun açıklamasından bir süre sonra diğer kadın saldırganın da üzerinde Mahide Ataş ismine düzenlemiş kimlik olduğu tespit edildi.

Ankara Valiliği: Harun Aslan'ın kimliği doğrulandı

Ankara Valiliği, Haymana yolundaki patlamanın ardından yapılan parmak izi çalışmalarında "Harun Aslan" adına tanzim edilen kimlik bilgilerinin doğru olduğunun tespit edildiğini, "Mahide Ataş" isimli şüphelinin kimlik bilgilerinin doğruluğunun tespitine yönelik çalışmaların ise devam ettiğini bildirdi.

Valilik, bir tarlada polisin düzenlediği operasyon sırasında 2 PKK'lının içinde bulundukları kulübede bomba düzeneğini patlatmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ve Ankara Emniyet Müdürlüğüne farklı tarihlerde yapılan 2 ayrı ihbarla ilgili olarak, bugün Gölbaşı ilçesi Haymana Yolu 9'uncu kilometrede Hacı Hasan Mahallesi'ndeki bir tarlada bulunan barakada tespit edilen şüpheli kişi ya da kişilerin yakalanmalarına yönelik başlatılan çalışmalarda, söz konusu kişilerin "teslim ol" çağrıları sırasında önceden hazırladıkları bombayı patlattıkları belirtildi.

Olay yerinde yapılan incelemelerde, "Harun Aslan" ve "Mahide Ataş" adına tanzim edilmiş nüfus cüzdanı bulunduğu belirtilen açıklamada, yapılan parmak izi çalışmaları sonrasında "Harun Aslan" adına tanzim edilen kimlik bilgilerinin doğru olduğunun tespit edildiği, "Mahide Ataş" isimli şüphelinin kimlik bilgilerinin doğruluğunun tespitine yönelik çalışmaların ise devam ettiği kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Uzmanlarca yapılan ilk değerlendirmelere göre, yüksek miktarda patlayıcı madde yapımında kullanılan amonyum nitrat ve C-4 patlayıcısı kullanıldığı belirlenmiş, ayrıca olay yerinde yapılan incelemelerde, patlamamış halde çevreye dağılan 5 kalıp C-4 patlayıcı madde, 4 piknik tüpü, çok sayıda pil ve ceset parçaları ele geçirilmiştir. Şahısların kaldığı kulübe yerle bir olmuştur.

Meydana gelen patlama olayında ölen örgüt mensuplarının ilimiz genelinde güvenlik güçlerine ait hizmet binaları ve görevlilerine, halkın yoğun olarak bulunduğu alanlara ve ilimiz genelinde yapılacak basın açıklaması, miting ve halkın toplu olarak bulunduğu yerlere ve etkinliklere yönelik olarak eylemlerde bulunacakları değerlendirilmektedir.

Olay yerinde delil toplama ve diğer incelemeler tamamlanmış olup, soruşturmaya Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde devam edilmektedir."

Kaynak: DHA, AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir