• DOLAR 32.368
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2325.269
  • ...
Yetim ve muhtaçların kayıtlarının tutulduğu bilgisayar çalındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Turgut Reis Mah. 109. Sokakta bulunan Adıyaman Rahmet Eli Dernek binasına gündüz vakti giren kimliği belirlenemeyen kişi veya kişiler,, fotoğraf makinesi ve navigasyon gibi teknolojik cihazlar ile dernek kayıtlarının tutulduğu bilgisayar çalındı.

Dernekte çalınan bilgisayarda mağdur ailelere ait adres ve telefon kayıtlarının bulunduğunu belirten Adıyaman Rahmet Eli Derneği yetkililerinden Şaban Tunçmen, ”Bu işi gerçekleştirenlerde birazcık vicdan varsa bu bilgisayarı bize tekrar ulaştırsınlar dedi.

Rutin olarak yetim ve mağdur ailelere aylık olarak yardım ulaştırdıklarını ve bunu bilgisayarlarında kayıtlı olan adres ve telefon kayıtlarıyla gerçekleştirdiklerini dile getiren Tunçmen, şöyle konuştu :

“Derneğimiz 2010`dan beri Adıyaman`da faaliyet göstermektedir. Maalesef Salı günü talihsiz bir olay yaşadık. Öğle vakti saat 13.30 ile 16.00 arası bir taziye nedeniyle dışarı çıktık. Geldiğimizde bilgisayar, fotoğraf makinası, navigasyon cihazının çalınmış olduğunu gördük. Üzüldüğümüz nokta bilgisayar fotoğraf makinesi gibi cihazlar değil. Bizim üzüldüğümüz nokta, burada periyodik olarak, rutin  yardım ettiğimiz yetim aileleri var. Bu yetim ailelerine ulaşmak ve onlara gidebilmek için bilgisayarda programımız ve mevcut kayıtlarımız vardı. Adresler ve telefon numaraları kayıtlıydı. Son yaptığımız güncellemelerle son 5 yıldır emek vererek biriktirdiğimiz dokümanlar vardı. Maalesef bilgisayarımız çalınınca elimiz kolumuz bağlandı. Polis gereken incelemeyi ve araştırmayı yaptı ama bundan bir şey çıkar mı bilmiyoruz. Buradan sizlerin aracılığıyla bu işi yapanlara sesleniyorum. Bize sadece bilgisayarımızı getirsin. İsterse ona ihtiyacı olan parayı veririz,  isterse de ona bilgisayar alırız. Ya da vicdanı varsa arka bahçeye veya kapının önüne bıraksın.“

Yardım çalışmalarını Allah rızası için yaptıklarını ve bu konuda bilgisi olanların Allah rızası için kendilerine ulaşmasını istediklerini dile getiren Tunçmen konuşmasına şöyle devam etti:

 “Bilgisayarımızda 5 bin yetim ve muhtaç aileye ait bilgiler mevcuttu. Yaklaşık olarak ayda 300 – 400 arası aileye yardım götürüyorduk. Mağdur ailelere Bu yardımları ulaştırabilmek için bilgisayarda kayıtlı olan bilgilere ihtiyacımız var. Tek ricamız şudur ki; Eğer kalplerinde birazcık merhamet ve vicdan varsa bu mağdur aileler için bilgisayarımızı tekrar bize ulaştırsınlar. Gören veya duyan olursa da bir şekilde bize ulaşmasını istiyoruz. Bu işi Allah rızası için yapıyoruz. Bu konuda bize yardımcı olan da, inanıyoruz ki Allah rızası için bir iş yapmış olacak.“ (Mehmet Demir, Ferit Gölgül-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir