• DOLAR 32.602
  • EURO 34.777
  • ALTIN 2496.495
  • ...
Artuklu Belediyesinden 'Çöp' açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin merkez Artuklu ilçesinde cadde ve sokaklarda biriken çöplerin uzun süre temizlenmediğini belirten vatandaşlar, duruma tepki göstererek cadde ve sokaklara çöp konteynırlarının bırakılmasını talep etmişlerdi. 

Konuya ilişkin telefonla görüştüğümüz Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Emin Irmak, daha önce cadde ve sokaklara bıraktıkları çöp konteynırlarının güvenlik gerekçesiyle toplatıldığını hatırlattı.

Mardin Valiliği’nce çöp konteynırlarının güvenlik gerekçesiyle toplatılmasının ardından 150 işçi yerine 300 işçi çalıştırmaya başladıklarını dile getiren Irmak, ancak yine de istedikleri randımanı almadıklarını söyledi.

Irmak, “Cadde ve sokaklardaki çöp konteynırları alındığı için eskiden günde 2 sefer aldığımız çöpü bugün günde 6 sefer alıyoruz. Ancak araçlar gidip biriken 3-5 poşet çöpü alıyor, aradan birkaç dakika geçtikten sonra insanlar yine çöp bırakıyor. Eskiden 150 işçi çalıştırıyorduk, 150 işçi yerine 300 işçi çalıştırmaya başladık. Neredeyse bütçemizin çoğunu işçiye veriyoruz ama yine istediğimiz randımanı alamıyoruz. Biz cezai işlem de uygulamak istemiyoruz, belirli saatlerde çöplerin atılması konusunda tebligatlar yaptık. Ama gene de bunlardan kaynaklı bir sıkıntı var. Eskiden çöp konteynırları vardı, vatandaş çöpünü oraya atıyordu ve daha sonra konteynır dolunca bir sabah bir de akşam araçlar çöpü alıyordu.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA) 





Bu haberler de ilginizi çekebilir