• DOLAR 32.592
  • EURO 34.853
  • ALTIN 2505.504
  • ...
"6-8 Ekim, bölge üzerinde oynanan oyunları gün yüzüne çıkarttı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Bitlis Gençlik Kolları Başkanlığı; 6-8 Ekim kobani bahaneli olaylarında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ın sokağa çağrısı üzerine PKK`lilerin, Yasin Börü ve arkadaşlarını vahşice katledilmesinin 2`nci yıl dönümü nedeniyle bir basın açıklaması düzenledi.

HÜDA PAR İl Binasında düzenlenen basın açıklamasını, okuyan Gençlik Kolları Başkanı Vedat Dayan, 6-8 Ekim`de yapılan vahşetin bölge üzerinde oynan oyunları gün yüzüne çıkardığını söyledi.

6-8 Ekim saldırılarında bölgede yapılan vahşeti ve tahribatı anımsatan Dayan, PKK/HDP'liler, Cami, Kur`an Kursları, İslami STK`lara ve referansı İslam olan HÜDA PAR'a ve uzanabildiği diğer siyasi oluşumlara da her türlü fiili saldırıyı düzenlediklerini belirtti.

Dayan, “Kınadıkları, sokağa çıkma gerekçeleri olan ve eleştirdikleri IŞİD'en daha cani olduklarını bir kez daha kanıtlamışlar. Akıllara durgunluk veren bir başka husus da şudur; devletin, sözüm ona 'Güvenlik Görevlileri' olaylara müdahale etmemiş ve kayıtlarda da sabit olduğu gibi saldırılar esnasındaki yardım çağrılarına da duyarsız kalmıştır. Bununla birlikte '6-8 Ekim dosyası ile alakadar yargı süreci ise FETÖ zihniyeti devam mı ediyor?' sorusunu akıllara getirmektedir. Çözüm sürecinde silah ve mühimmat depolayan örgüt adeta halka karşı amansız bir savaş başlatmış, yüzlerce masum insanı katletmişlerdi.” dedi.

6-8 Ekim olayları bölge gerçekleri açısından bir milat olduğu hatırlatmasında buluna Dayan, kanıyla destan yazan Şehit Yasin ve arkadaşları şer güçlerin hesaplarını alt üst etmiş, bölgedeki sessizliği bozmuş ve olaylarla birlikte yıllardır Kürdistan coğrafyasında Müslüman halkın yaşadığı acıları, sıkıntıları batıdaki Müslümanların da görmesini sağlamış, bölge üzerinde oynanan oyunları gün yüzüne çıktığını ifade etti.

Anne ve babalara seslenen Dayan, "Çocuklarınızı İslam fıtratı ile büyütün, onları kendini yarı tanrı olarak ilan eden Müslüman Kürt halkının değerlerine savaş açan birinin kucağına atmayın, çocuklarınızı kirli savaşlarda namlulara hedef yaptırmayın. ABD ve İsrail gibi büyük şeytanların uşaklarına kaptırmayın. Bu ateş sizi de yakar, ciğeriniz yanar, Kürt halkı artık sükûnet ve huzur istiyor. Marksist, komünist ve sosyalistlerin kendilerini kullanmasını istemiyor. Kürtlerin Koruyucusu olan, yerin ve göğün yegâne yaratıcısı Allah`tır. Çocuklarınızı Kur`an-ı ve Efendimizin hayatını öğrenmeleri için camiye gönderin. İslam düşmanlarının sonu cehennem olan devrim fantezileri için ölmeye değil.” çağrısında bulundu. (Şükrü Tontaş-İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir