• DOLAR 32.333
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2299.36
  • ...
'ByLock' kullanıcıları deşifre edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz ABD destekli darbe girişiminin ardından FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan ByLock tasarımcısı olduğu iddia edilen Doç. Dr. İhsan Taşkın polise şifreleri verdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube ekipleri, FETÖ'nün emniyet ve diğer kamu kurumlarındaki yapılanmasının en büyük delili olan, gizli ve şifreli görüşme ağı ByLock kullanıcılarına yönelik operasyon düzenledi.

Haklarında yakalanma kararı çıkarılan 13'ü emniyet müdürü, 114'ü emniyet amiri, komiser ve komiser yardımcısı, 39'u polis ve başpolis olmak üzere toplam 166 polis gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 166 polisin evlerinde ve emniyetteki odalarında arama yaptı. Polisin geçen ay ortaya çıkarılan kriptolu ByLock görüşme ağındaki isimlere, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile yapılan ortak çalışmalardan ulaştığı öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan ve ByLock'un tasarımını yapan 5 kişiden biri olduğu iddia edilen Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İhsan Taşkın'ın ifadeleri doğrultusunda 166 polisin kimliğine ulaşıldığı öne sürüldü.  

Gözaltına alınan emniyet personellerin işlemler devam ettiği öğrenildi.  (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir