• DOLAR 32.36
  • EURO 35.123
  • ALTIN 2323.15
  • ...
"Türkiye`de yaşanan olaylar yıllardır Ortadoğu`da yaşananlardan kopuk değildir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

6-8 Ekim Kobani bahaneli saldırılarda ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtırken PKK/HDP`liler tarafından katledilen Yasin Börü ve arkadaşları Diyarbakır`da düzenlenen panelde anıldı.

Yoğun katılımın olduğu panele katılan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bahattin Temel ve İnsan Hakları Cemiyeti Genel Başkanı Mehmet Karadağ, 6-8 Ekim saldırılarını İLKHA`ya değerlendirdi.

Yasin Börü ve arkadaşlarının kendilerini toplum için feda ettiğini söyleyen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Temel, “Şehit Yasin ve arkadaşları aynen Ashab-ı Uhdud`un olayına sebep olan iman etmiş genç gibi kendisini topluma feda etti ve bunun karşılığında halkın uyanmasına, Müslümanların şuurlanmasına ve zalimlerin adım adım cehenneme doğru yuvarlanmasına sebep oldu.” dedi.

“Yasin ve arkadaşları ‘kral çıplak` dedi”

Yasin Börü ve arkadaşlarını katledenlerin zillete mahkûm olacağına vurgu yapan Temel, “Bu zalim örgüt o kadar halkı sindirmiş ve üzerine çullanmıştı ki hiç kimse ‘kral çıplak` diyemiyordu. Hele hele rejimin de 'çözüm süreci' denilen ucube süreci başlatması sebebiyle bunlar tarihte hiç olmadık bir güce ulaştılar. Allah`a hamdolsun Yasin ve arkadaşları ‘kral çıplak` dedi. Onların gerçek yüzlerini ve durumlarını halka gösterdi. Onların şehadetleri halkın uyanışına gerçek bir sebep oldu. İnşallah-u Teala bu tür tabloları bir daha görmeyeceğiz ama eminim ki Yasin`in katilleri huzur yüzü görmeyecek, mutluluğa şahit olmayacak ve ebediyen hem dünyada hem ahirette zillete mahkum olacaklardır.” ifadelerini kullandı.

“Dahili ve harici tüm düşmana karşı Müslümanlar birlik içerisinde olmalı”

 “Türkiye`de yaşanan olaylar yıllardır Ortadoğu`da yaşanan olaylardan kopuk değildir.” diyen Temel sözlerine şöyle devam etti:

“Adım adım Suriye`de yaşanan olayların ardından, başta bölgemiz daha sonra tüm Türkiye`yi bir ateş çemberi içerisine almak emperyalistlerin hedefidir. Bunun için bir çaba ve gayret içerisinde olduklarından şüphe yoktur ama hakikat şudur ki; bu onun girişi olabilir. Sonuçta biz darbe girişimi sürecine şahit olduk. Kesinlikle kendilerine göre bir sonuç alıncaya kadar bu girişimleri sürecek. Netice alıncaya kadar kendilerine göre bir gayret içerisine girecekler. Bunun için Müslümanların uyanık olmaları, hiçbir zaman gaflette olmamaları lazım. Dahili ve harici tüm düşmana karşı Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde uyanık olmaları gerektiğine inanıyoruz.”

İnsan Hakları Cemiyeti Genel Başkanı Mehmet Karadağ ise şehitlerin, zalimlerin maskesini düşürdüğünü söyledi.

Karadağ, “2 senelik bir süreç içerisinde bu vahşete imza atanların nasıl zelil bir duruma düştüklerini, nasıl bir çıkmaza girdikleri, halk tarafından bir dışlanma ile karşılaştıklarını somut bir şekilde görüyoruz. Biz bunu şehitlerin aziz kanının bereketine bağlıyoruz. Gerçekten o süreçte kanlarını canlarını ortaya koyan aziz şehitlerimiz olmasaydı bu süreç çok farklı bir noktaya gelirdi. Şehitler bu algı ve dezenformasyon olan ortamda zalimin maskesini düşürdüler.” diye konuştu.

“Şehitlerin kanı, Müslümanların arasında vahdet ve birliğin oluşmasına vesile oldu”

Yasin Börü ve arkadaşlarının şehadetinin birlik ve beraberliğe vesile olduğunun altını çizen Karadağ, “6-8 Ekim saldırılarının ardından bölgeyi anlamayan batıdaki İslami camialar Allah`a şükürler olsun ki olayları doğru değerlendirme, kardeşleriyle hem hal olma imkanı buldular. Burada Kürtçülük adına ortaya çıkmış vahşi bir yapıdan söz ediyoruz. Yıllardır burada mütedeyyin insanlara yönelik saldırılar vardı.  Fakat bu saldırılar bir türlü doğru bir şekilde okunmuyor ve anlaşılmıyordu. Bu olaylar ve şehitlerin direnişi buna vesile oldu. Müslümanların arasında vahdet ve birliğin oluşmasına vesile oldu.” şeklinde konuştu. (M. Hüseyin Temel, M. Sıddık Bilge, Emrah Deniz – İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir