• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2296.814
  • ...
Mardinlilerin 'Çöp' tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin merkez Artuklu ilçesi Yenişehir Mahallesi Vali Ozan Caddesi Bereket İş Merkezi civarındaki sokaklar,  çöpten geçilmiyor.  Aylardır temizlik hizmeti görmediklerini dile getiren mahalle sakinleri, çöplerin uzun süre temizlenmemesinin, hem turizm kentine yakışmadığını hem de hastalıklara davetiye çıkarttığını ifade ettiler.

“Belediye görevini yapmıyor”

Yaklaşık bir yıldır açtığı işyerinin hemen yanı başında biriken çöp yığınının etrafa pis kokular yaydığını kaydeden Abdulvahap Baki, çevrede tek bir çöp konteynırının bile olmadığını söyledi.

Belediyenin üstüne düşen görevi yapmadığını dile getiren Baki, çöp yığını görüntüsünün tarihi kente yakışmadığını ifade etti.

Çöplerin biran önce temizlenmesini isteyen Baki,  çöplerin kentin göbeğinde birikmiş olmasının çok kötü bir durum olduğunu dile getirdi.

“Çöpler hastalık saçıyor”

Çöplerin uzun süre toplatılmamasına tepki gösteren Recep Karakaş ise şunları söyledi:

“Belediye yetkilileri buraya çöp konteynırı bırakmadığı için çöpler de burada birikmiş ve aylardır temizlenmiyor. Sokakların ne halde olduğunu görüyorsunuz. Çocuklar bu çöplerden hastalık kapıyorlar. Onca temizlik işçisi çalışıyor, kaç defa talep etmemize rağmen kimse gelip temizlemedi.”

Mardin’in birçok sokağı bu halde

Sokağın bir yıldır temizlenmediğini ileri süren Abdulvahab Temel ise “Bu sokak bir yıldan fazla bir süredir temizlenmemiş. Mardin’in bir çok sokağı bu haldedir. Çocuklar her gün bu sokaklardan, bu pisliğin içinden geçiyor. Burada yaşayan herkes bu durumdan rahatsız. Buna bir çare bulunsun.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir