• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Artık aklınızı başınıza alın, batının kuklası olmaktan vazgeçin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Muş Gençlik Kolları Başkanlığı, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ın çağrısıyla sokaklara salınan HDP/PKK`liler tarafından Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesinin 2`nci yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı

HÜDA PAR İl Binasında gerçekleştirilen basın açıklamasını Gençlik Kolları Başkanı Metin Ünivar yaptı.

Sözlerine kurban eti dağıtırken PKK/HDP`lilerce vahşice katledilen Yasin Börü, Riyad Güneş, Hasan Gökgöz ve Hüseyin Dakak`a Allah`tan rahmet dileyerek başlayan Ünivar, şehitlerin ailelerine ve sevenlerine de  bir kez daha baş sağlığı diledi.

Ünivar, “Hatırlanacağı üzere 2014 yılının Ekim ayında, Kobani olaylarını protesto bahaneli eylemler ile HDP`nin Eş Başkanı PKK`lileri sokağa çağırmış, ülkeyi kaosa sürüklemek, iç savaş çıkarmak ve özelde hazmedemediği İslami yaşantıya saldırı fırsatı bulmuştu. Yolda gördükleri sarıklı, sakallı Müslümanlara saldırılar olmuştu. Meydana gelen olaylarda HDP/PKK cenahı özelde Cami, Kur`an Kursları, İslami STK`lara ve yine referansı İslam olan HÜDA PAR ve uzanabildiği diğer siyasi oluşumlara da her türlü fiili saldırıyı düzenlemişlerdir.” dedi.

Bölge üzerinde oynanan oyunların 6/8 Ekim olayları ile gün yüzüne çıktığını belirten Ünivar, “Halk için savaştıklarını ve mücadele ettiklerini iddia eden bu kan emici halk düşmanları, her fırsatta Emperyalist Batı`dan emir ve talimat alarak Kürt halkına saldırmayı ve her türlü zulmü her zaman kendileri için vazgeçilmez bir görev bilmişlerdir. Susa, Başbağlar, Xanike, Dürümlü, Yüksekova Mustazaf Der Başkan Yardımcısı Şehit Ubeydullah Durna`nın katledilmesi, 6/8 Ekim Kurban Bayramı Katliamı,Diyarbakır İhya Der Başkanı Şehit Aytaç Baran`ın katledilmesi, Bingöl`ün Karlıova İlçesinde katledilen Şehit Cengiz Tiryaki ve Şehit Fethi Yalçın`ın katledilmesi Mardin Kızıltepe`de şehid edilen Suudi uyruklu 2 Müslüman, Van`da şehid edilen Abdullatif Şener, Cami Der`e saldırı yapanların Mahmut Enez`i katletmeleri gibi daha bir çok katliamları Kürt halkına reva gören bu vahşi güruh her fırsatta özellikle destek bulduğu bölgelerde katliam yapmaktan asla geri durmamıştır.” İfadelerini kullandı.

Aramızdan şehit olarak ayrılan kardeşlerimizin bizim için kayıp değil, aksine en büyük kazanç olduğunu söyleyen Ünivar, haçlı zihniyetinin maşası olanlara seslenerek, “Artık aklınızı başınıza alın, ABD ve batının kuklası olmaktan, taşeronluğunu yapmaktan vazgeçin. Müslüman halka zulmediyorsunuz. Ama şunu unutmayın ki zulüm devam etmez.” şeklinde konuştu.

“Bu gençlerin kanlarında HDP`nin MYK`nun eli vardır”

Daha sonra bir açıklama yapan HÜDA PAR Muş İl Başkanı M. Şirin Çağlayan ise, 6-8 Ekim olaylarının bölge gerçekleri açısından bir milat olduğunu belirterek, “Özellikle bölgemiz üzerinde oynan kirli oyunların ortaya çıkması açısından bir milattır. Biz bu olayları bu şekilde değerlendiriyoruz. HDP Merkez Yönetim Kurulunun (MYK) bu olayların azmettiricisi olarak, sempatizanlarını sokağa salarak bu nazenin gençlerin katledilmesine neden oldu. Bu gençlerin kanlarının içerisinde Selahaddin Demirtaş`ın da eli vardır.” Dedi.

Kürt halkının sözde temsilcisi adıyla meydana çıkan insanların özellikle bölge halkı için yapılan tüm çalışmaları  engelleme amaçlı birçok eylemde bulunduğunu ifade eden Çağlayan, “Bunlara baktığımızda özellikle Muş`ta olmamız itibariyle daha önceki süreçlerde de gördük, müftülüklerin yakılması, okulların yakılması, ambulansların yakılması, taranması ve olaylarda yaralanan insanların hastanelere yetiştirilmelerini engellemelerde bulunulmasına bakıyoruz ki, güya bu halkın temsilciliğini üstlenenler bu çalışmaları bir şekilde engellemeye çalışmış. Bir şekilde imha etmeye çalışmışlardır. Bu olayların azmettiricilerinin sorgulanması ve hesaba çekilmesi gerektiğini söylüyoruz. Daha birkaç gün önce yine 6-8 Ekim olaylarında insanları sokağa çağıranlar provokatif söylemlerle taraftarlarını yine sokağa çekmeye çalışmış ve yeni bir 6-8 Ekim olayını yaşatmaya çalışmışlardır. İfadelerini kullandı.

Son olarak hükümete seslenen Çağlayan, “Hükümet kanadından bu azmettiricilere yönelik işlemlerin yapılmasını ve bu mağduriyetlerin de giderilmesini talep ediyoruz.” dedi. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir