• DOLAR 32.367
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.236
  • ...
 İki canlı bomba operasyonda kendini patlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara`da, bombalı araçla eylem hazırlığında oldukları belirtilen 2 kişi, polisin düzenlediği operasyonda yakalanacakları anlayınca kendini patlatarak intihar etti.

Haymana yolunda Ankara`ya 30 kilometre uzaklıkta bulunan bir at çiftliğinde bir ihbarı değerlendiren polisler operasyon düzenledi.

Operasyonda bombalı araçla eylem hazırlığında oldukları belirtilen 2 kişiye teslim ol çağrısında bulunuldu.

Canlı bomlalar bunun üzerine araçtaki bombayı patlatarak intihar etti.

Ankara Valisi Ercan Topaca, olay yerine gelerek açıklamalarda bulundu. Olayın PKK bağlantılı olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyleyen Vali Topaca, canlı bombalardan  birinin kadın olduğunu belirtti.

Vali Topaca, “Bu olay Diyarbakır'dan yapılan bir ihbar üzerine polisin aradığı şahıslar. Dün bu bölgeden bir vatandaşın bir kadın, bir erkek şüpheli şahıs gördüğü ihbarı üzerine bu bölgede yoğunlaşıldı. Buradaki bir kulübede bazı şahısların olduğu görüldü. Sabah saatlerinde polisler 'teslim ol' çağrısında bulundu. Buna olumlu cevap vermediler. Daha biz müdahale etmeden kendilerini patlattılar. Alanda yapılan incelemede bir şahsın kimliğine ulaştık. Harun Arslan Bingöl doğumlu. Bir bayan olduğunu da düşünüyoruz ancak onun kimliği henüz tespit edilebilmiş değil.” dedi.

Üçüncü bir canlı bombanı olduğunda söz edildiğini ve bunu tespit etmeye çalıştıklarını aktaran Vali Topaca, “200 kilo civarında amonyum nitrat ve plastik patlayıcılar olduğunu tahmin ediyoruz. Amaçları neresiydi o konuda çok kesin bir şey söylemek mümkün değil. Kendi kendilerini patlattılar. Bir eylem önlenmiş oldu. Otomobilde bu saldırıda kullanacaklardı muhtemelen. Otomobilde son bir iki gün içerisinde satın alınmış. İlginç olan bu araca Türk bayrağı asmışlar. Kendilerini kamufle etmek için Türk bayrağı asmak suretiyle bu hazırlıkları yaptıklarını düşünüyoruz. Henüz örgüt bağlantısı net değil ama elde ettiğimiz bilgiler Harun'un PKK bağlantılı olma ihtimali yüksek. Olayın yapılma ve planlanma şekli olarak PKK'yı işaret ediyor.” diye konuştu. 

2 bombacının kimliği belli oldu

Patlamadan kısa bir süre sonra kendini patlatan bombacıların kimlikleri belirlendi.

Ankara Valisi Ercan Topaca, kendini patlatan birinin kimliğinin belirlendiğini açıkladı.Saldırı hazırlığında olan ve operasyon sırasında kendini patlatan kadın bombacının 1990 doğumlu Mahide Ataş, erkek ise  Bingöl Doğumlu Harun Arslan olduğu tespit edildi.

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir